Els centres escolars han celebrat hui el Dia de la Pau

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación

Els centres escolars han celebrat hui el Dia de la Pau

Cada 30 de gener se celebra el Dia Escolar Mundial de la Pau i la No Violència i els centres educatius són els impulsors de les commemoracions d’esta efemèride. Per això, al llarg del matí, l’Escola Infantil “La Cometa” i els col·legis San Antón i Santa Catalina han organitzat diferents activitats, demostrant el seu compromís amb la societat en la qual viuen i promovent la defensa de la pau i l’entendiment entre persones.

L’Escola Infantil començava el matí en companyia de quif ora mestra del col·legi Santa Catalina, Rosa Mussons, qui s’encarregava de contar un conte per fer entendre als més xicotets la importància de la tolerancia i el respecte. Amb Rosa també ha estat el seu company de professió Pepe Caera, qui ha portat al centre uns coloms per a mostrar-los als xiquets i xiquetes i soltar-los al vol.

Al CEIP Santa Catalina l’activitat commemorativa s’ha portat a terme al pati central. L’alumnat del centre, juntamentb amb l’equip docent, han simbolitzat en la pista un gran 0, mostrant la seua repulsa davant qualsevol tipus de violencia. A més, s’han llegit missatges alusius a la commemoració, proposant pautes de comportament respectuoses per a crear una societat lliure de discriminacions. Com sempre, l’activitat ha conclòs, com cada 30 de gener, amb la solta d’uns Coloms de la Pau pels xiquets i xiquetes.

El CEIP San Antón ha celebrat l’activitat titulada “Cultivem la Pau” al Jardí Municipal, per a posar en valor la universalitat de les paraules art i pau, on no cal cap discriminació. En ella, els escolars del centre, per aules, han presentat als seus companys una planta que han estat cuidant estos dies i que representava a una personalitat que ha segut distinguida amb el Premi Nobel de la Pau. A partir d’ara seguiran cuidant-la a les seues respectives aules. L’activitat ha conclòs amb un ball ètnic de l’alumnat de 6é, fent ballar a la resta d’escolars i el professorat a la pista del Jardí.

Te puede interesar

Ir al contenido