Els centres educatius del Pinós celebren el dia de la Pau

Fecha:

Categorias: CEIP San Antón, Concejalía Educación, Noticias

Els centres educatius del Pinós celebren el dia de la Pau

Amb la solta de coloms, confecció de murals, activitats per a fomentar la convivencia o lectura de manifestos i poemes, els centres educatius del Pinós, han celebrat durant el matí de hui diverses activitats per a commemorar el Dia Escolar de la Pau i la No Violència.

A l’Escola infantil municipal, La Cometa, l’alumnat ha confeccionat diversos murals amb els coloms de la pau i les fotografies dels xiquets i xiquetes, pegant les mans de paper amb forma  de collage i amb diverses tècniques ja que es troben immersos en el projecte d’Art amb paper.

L’acte central ha consistit en la solta de diversos coloms, mentre sonaven cançons al·lusives a la Pau.

En el CEIP Sant Antón, durant la setmana passada es van dur a terme activitats de convivència al voltant d’un conte en comú per a tot el centre, “El Cercle”. Aquest conte ajuda a treballar els possibles conflictes d’una manera natural i ens fa veure que existeixen més punts en comú dels que pensem ja que ens ajuda a trobar-nos des de la diferència.

L’acte principal s’ha celebrat al pati central del centre, on la comunitat escolar s’ha situat en diversos cercles, l’alumnat de 6é de primària ha realitzat dues coreografies amb les cançons -“Mans de colors”. *Happening i -“Llibertat” de Nil Moliner que han sigut ballades per tot el centre.

Per la seua part en el CEIP Santa Catalina, i des de les aules dies passats s’ha realitzat l’activitat, No et perdes la pel.*lícula”, a través d’ella cada dia de la setmana visionaven un curtmetratge i reflexionaven sobre aquest, sempre adaptat als diferents nivells educatius. D’altra banda, cada classe ha proposat diferents paraules que han sorgit d’aquestes reflexions amb la finalitat de col·locar-les en uns cartells en les escales dels diferents edificis, recordant a la comunitat educativa el que es vol aconseguir.

Finalment i des de l’àrea de música s’ha estudiat la cançó del grup *Happening “Visquen les mans de colors”.

En l’institut d’Ensenyament Secundari José Marhuenda Prats, s’han desenvolupat diverses activitats en les tutories, en 1r i 3r d’ESO, aprofitant el programa TEI (Tutoria entre Iguals), s’ha realitzat el denominat Vaixell de la Pau, escrivint en diferents botelles missatges de la Pau, col·locant-les en uns grans cartells en el centre.

Per part de l’alumnat de 2n i 4t d’ESO, s’ha elaborat l’anomenat Bosc de la Pau, alumnes i alumnes han confeccionat diversos arbres i en les fulles s’han col·locat diversos missatges de pau, que es poden veure en els diferents corredors del centre.

En FPB i batxillerat s’ha visionat un vídeo sobre la violència justiciera, reflexionant sobre aquest tipus de violència.

En referència a les activitats on participa tota la comunitat escolar, s’h col·locat una bústia, on qualsevol persona depositava una carta amb un missatge d’agraïment dirigida als companys i companyes, professorat i personal no docent, durant el matí de hui dilluns, l’alumnat de 3r de PMAR ha anat entregant les cartes als seus destinataris

Finalment, també s’ha realitzat un acte central, on tres alumnes han llegit el manifest elaborat per a commemorar aquest dia. També s’han llegit poemes en els idiomes que es parla en el centre com són castellà, anglés, francés i àrab.

 

Te puede interesar

Ir al contenido