ELS ALUMNES DE L’IES CONEIXEN ELS RECURSOS DE LA BIBLIOTECA

Fecha:

Categorias: Biblioteca Maxi Banegas, Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Educación, Noticias

ELS ALUMNES DE L’IES CONEIXEN ELS RECURSOS DE LA BIBLIOTECA

Des d’ahir 5 de novembre el alumnat de 1r d’ESO de l’Institut “José Marhuenda Prats” està rebent sessions per conèixer les eines de què disposa la Biblioteca Pública “Maxi Banegas”.

En aquestes sessions que es duran a terme també avui i demà els joves coneixeran les estratègies existents per a l’accés a la informació. En l’era de les noves tecnologies, saber identificar la informació veraç de la que no ho és, resulta essencial.

La biblioteca és un espai amb especials serveis d’accés a la informació, no tan sols de forma remota, a través d’Internet, la possibilitat de reconèixer la informació veraç a través d’altres sistemes de recerca i consulta.

Les tècniques encarregades d’aquest servei seran els que oferiran les sessions als alumnes que dedicaran 3 dies a conèixer les estratègies per a l’accés a la informació.

També els alumnes de 1r de Batxiller realitzaran dues sessions, en aquest cas el 7 i 9 de novembre per conèixer el catàleg de la XLPV (Xarxa electrònica de Lectura Pública Valenciana). Un sistema de que la Generalitat Valenciana, des de la Conselleria de Cultura ha creat, al qual s’adhereixen les biblioteques, entre elles la de la nostra localitat per accedir als serveis que ofereix a través de la xarxa.

L’usuari a través del sistema de la XLPV pot consultar els fons, sol·licitar préstecs o consultes a les biblioteques pertanyents a la xarxa, així com fer suggeriments i altres serveis.

 

 

Te puede interesar

Ir al contenido