EL VENT DE HUI OBLIGA A FER LA PROCESSÓ DE LA CANDELÀRIA DINS DEL TEMPLE

Fecha:

Categorias: Concejalía Fiestas, Noticias

EL VENT DE HUI OBLIGA A FER LA PROCESSÓ DE LA CANDELÀRIA DINS DEL TEMPLE

Cada 2 de febrer, al Pinós es manté viva la tradició de commemorar la festivitat de la Candelària, amb la curiosa processó que ací anomenem “dels carrets”, ja que els principals protagonistes són els xiquets i xiquetes nascuts l’últim any. Però enguany, el vent desaconsellava eixir al carrer i la processó s’ha portat a terme dins de l’església.

Segons el santoral catòlic, la festa recorda el dia quan es va presentar Jesús al temple de Jerusalem i la purificació de la Mare de Déu després del part, per complir la prescripció de la Llei de l’Antic Testament.

Mares i iaies s’han apropat al migdia portant amb orgull als seus fills i néts per complir amb la tradició, i després de la benedicció dels ciris s’ha iniciat un recorregut pels corredors laterals del temple parroquial.

En tornar a l’altar major s’ha oficiat una xicoteta oració abans de desplaçar-se davant el cambril de la Patrona del Pinós per a presentar-li als els xiquets i xiquetes amb els seus noms.

FOTOS

Per altra banda, demà diumenge, 3 de febrer, es celebrarà la festivitat de Sant Blai, patró dels mals de gola. Segur que molts compliran amb la tradició d’adquirir o elaborar el pa característic per portar-lo a beneir i demanar la protecció del sant quan el tasten.

Te puede interesar