El secretari autonòmic Miquel Soler assegura que el Pinós disposarà dels cicles formatius d’oli i vi

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, CEIP San Antón, CEIP SANTA CATALINA, Concejalía Educación, Concejalía Formación, educación secundaria, Noticias

El secretari autonòmic Miquel Soler assegura que el Pinós disposarà dels cicles formatius d’oli i vi

“Ací posarem, sí o sí, els dos cicles, el mitjà i superior, i estem en la fase ja d’estudiar la memòria valorada per a que, en el menys temps possible, el Pinós tinga eixa oferta educativa de Formació Professional que puga permetre que les localitats de Requena i El Pinós siguen referents en esta oferta de cicles formatius en l’àmbit del vi i de l’oli”. Així ho ha assegurat hui el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, en la visita que ha realitzat als centres educatius del municipi per a interessar-se per les seues necessitats reals, responent a la invitació cursada per l’Ajuntament del Pinós.

L’alcalde, Lázaro Azorín, i la regidora d’Educació, Silvia Verdú, l’han rebut en el consistori per a mantindre en primer lloc una reunió per informar-hi de la situació actual dels edificis i serveis que requereixen una intervenció dins del nou Pla Edificant, i especialment han volgut incidir en la necessitat d’implantar al Pinós els cicles formatius que el consistori va demanar fa uns anys.

A este respecte, Soler ha declarat que “estem en un moment immillorable, hem apostat per la implantació de la FP a tota la Comunitat i en el cas del Pinós l’ajuntament ens ho ha transmès perquè li ho demanden els empresaris i els sectors productius de la zona”.

A este respecte, Soler ha declarat que “estem en un moment immillorable, hem apostat per la implantació de la FP a tota la Comunitat i en el cas del Pinós l’ajuntament ens ho ha transmès perquè li ho demanden els empresaris i els sectors productius de la zona”.

Per a l’alcalde la implantació d’estos estudis “suposarà per a molta gent jove una eixida professional lligada al poble i ens servirà per assegurar la pervivència del sector agrari”.

El director de l’IES José Marhuenda Prats, Miguel Ángel Oliver, ha mostrat la seua satisfacció per que es tinga en consideració ampliar les possibilitats educatives al Pinós, recordant que la Conselleria va manifestar la intenció d’adjudicar al municipi el Cicle Formatiu de Industries alimentàries d’oli i vi, encara que, per a posar-lo en marxa fa falta maquinaria, instal·lacions, i això és el que li ha sol·licitat.

El secretari autonòmic no ha vingut a soles, donat també l’acompanyava Manuel Comicia, director general de Formació Professional, qui també confia en que el projecte es faça prompte realitat.

  • Visites als centres de Primària

Abans de visitar l’institut les autoritats han estat als dos centres educatius de Primària (CEIP  San Antón i Santa Catalina); en tots el casos els han acompanyat els equips directius.

La primera parada ha estat en el CEIP Santa Catalina per veure ja finalitzat una de les principals reivindicacions del centre, el gimnàs. El secretari autonòmic, que ja va estar en el 2017 veient les obres, ha comprovat com ha quedat l’edifici. L’equip directiu ha explicat al secretari autonòmic i a les autoritats locals la seua satisfacció per este nou espai, però encara requereixen d’alguns serveis com son els vestuaris. El director del centre, Rafa Barroso, també ha aprofitat per mostrar-los altres necessitats amb les quals es troben actualment, com per exemple una millora  de l’eficiència energètica amb la renovació de les finestres i que estiguen adaptades als canvis ambientals, un espai més ampli de menjador o un ascensor en l’edifici central, per donar una millor accessibilitat a tot l’alumnat.

Després de l’important reparació estructural del CEIP San Antón que es va realitzar en la primera fase del Pla Edificant, en el tour de hui per les instal·lacions, el director del centre, Evarist Palomero, ha sol·licitat que per a la segona part l’organisme autonòmic assumisca acabar amb la reparació de les portes i finestres, a més del conjunt de la fusteria total del centre, per a que per fi quede totalment rehabilitat.

El secretari autonòmic d’Educació Miguel Soler nos sols s’ha interessat per parlar amb els responsables dels centres que ha visitat. També ha volgut apropar-se a l’alumnat, entrant en algunes de les aules, per conèixer quines millores necessiten, donat que son qui fan ús de les instal·lacions educatives cada dia. “Cada centre requereix unes intervencions diferenciades i Edificant s’ha demostrat el millor sistema per poder dotar cada centre de la infraestructura que necessita”.

La regidora d’Educació, Silvia Verdú, ha destacat el treball conjunt entre la Generalitat, l’Ajuntament i els equips directius dels centres, per fer possible els nous projectes que “redundaran en una educació de qualitat al municipi”. Verdú espera que prompte s’instaure el cicle formatiu, perquè pensa que el Pinós és el lloc més idoni per implantar estos estudis, donat que en el terme municipal abunden els cultius de vinya i olivera, hi ha almàsseres i cellers de vi. 

L’alcalde li ha agraït que acceptara la invitació del consistori, ja que “per a poder fer possible les millores és important que les administracions autonòmiques ens escolten, però també que comproven in situ el que els demanem”. El finançament des de la Generalitat dels centres educatius contribueix a sostindre els recursos educatius del municipi.

Te puede interesar

Ir al contenido