El psicòleg Rafael José Guerrero comparteix amb famílies de joves del Pinós els principals secrets de la neuroeducació

Fecha:

Categorias: Noticias

El psicòleg Rafael José Guerrero comparteix amb famílies de joves del Pinós els principals secrets de la neuroeducació

Aquesta vesprada ha tingut lloc l’última de les xarrades amb motiu de la Campanya de Prevenció al Pinós 2023, a càrrec de Rafael José Guerrero llicenciat en Psicologia Clínica i de la Salut per la Universitat Complutense de Madrid (UCM), doctor en Educació i Màster en Psicoteràpia Breu. Expert en Psicologia Educativa, TDAH, trastorns de l’aprenentatge i problemes de conducta, així com Psicoteràpia Breu amb xiquets i adolescents, clínica i intervenció en trauma mitjançant EMDR.

Amb el títol “El cervell dels adolescents”, Rafael José Guerrero ha tractat d’explicar a les nombroses persones assistents a la xarrada, celebrada en el Centre Cultural, l’important que és conéixer el desenvolupament del cervell i el seu funcionament.

En l’actualitat és director de Darwin Psicólogos, un centre de referència a Madrid especialitzat en problemes de gestió emocional, trauma, inclinació i TDAH, i ha escrit més de quinze llibres i contes dedicats a aquests temes com la inclinació, les funcions executives, la regulació emocional, i el desenvolupament cerebral.

Belén Jara, directora del Centre Cultural ha sigut l’encarregada de presentar al ponent en nom de l’edil d’Educació, Silvia Verdú que no ha pogut acudir per causes familiars. Si es trobava l’edil de Turisme, Neus Ochoa i la regidora de Serveis Socials, Mª José Moya.

Tal com ha explicat la directora als nombrosos assistents, “en la Campanya de Prevenció, realitzada en l’IES José Marhuenda Prats, s’ha treballat des de la prevenció temes tan importants per als adolescents com el Bulling, convivència en aules, autoestima o educació afectiva-sexual”, entre altres qüestions.

“L’ajuntament del Pinós aposta per l’educació i la prevenció sent un referent a la província. A més a nivell nacional la Campanya ha rebut dos premis de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per treballar incansablement en aquests temes”, ha afegit Belén Jara.

Per a Guerrero, “és fonamental conéixer el cervell del nostre fills/as”, i això és un dels processos més fascinants que es poden abordar. La seua complexitat fa d’ell un dels òrgans més misteriosos que pot investigar l’ésser humà. Comprendre cada detall del sistema nerviós, des dels elements més bàsics com les neurones i els neurotransmissors fins als més generals. és fonamental per a pares, mares i professorat.

Entre altres qüestions, ha explicat quines són les zones cerebrals més importants i que cal fomentar més l’autonomia dels nostres fills/as, amés d’entendre que quan estan enfadats no és moment de parlar sinó de validar les emocions, o que els adolescents estan en constant evolució que ha definit metafòricament com que “estan en obres”.

La intenció de Rafael José Guerrero ha sigut llançar una mica de comprensió en la xarrada de hui celebrada al Pinós, “si ho aconseguisc hauré donat un pas molt important”, ha afegit.

Te puede interesar

Ir al contenido