EL PINÓS VA PRESENTAR AHIR ELS PROJECTES PREMIATS PER LA FEMP, EN LA JORNADA COMARCAL DEL PLA VALENCIÀ D’INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Educación

EL PINÓS VA PRESENTAR AHIR ELS PROJECTES PREMIATS PER LA FEMP, EN LA JORNADA COMARCAL DEL PLA VALENCIÀ D’INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL

La jornada es va celebrar a Elda, i fins allí es va desplaçar una ampla delegació pinosera.

El dimecres, a Elda, el Secretari Autonòmic d’Igualtat i Inclusió, Alberto Ibáñez, va presentar el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social 2017-2022 (PVICS), una ferramenta d’ordenació i direcció estratègica de les accions i mesures d’inclusió i cohesió social vinculades al territori.

Ibáñez va donar a conèixer les accions i mesures establides en este pla, explicant que té la finalitat de reduir els factors de desigualtat social i vulnerabilitat, promoure l’autonomia de les persones i col·lectius vulnerables des de l’activació inclusiva i la vida independent, i afavorir la cohesió social a partir de l’enfortiment dels llaços familiars i comunitaris, així com el sentiment de pertinença a la col·lectivitat i el territori.

L’Ajuntament del Pinós va tenir una presència destacada, donat que en l’apartat dedicat a les bones pràctiques en l’àmbit dels Servicis Socials, Igualtat i Joventut en entitats locals del Mig Vinalopó, la regidora de Cultura i Joventut, Silvia Verdú, va exposar els projectes premiats l’any passat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en l’última edició del Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la prevenció de l’absentisme escolar i prevenció i atenció de l’assetjament escolar, així com l’Aula d’intervenció socioeducativa, una altra iniciativa impulsada pel consistori des de fa diversos anys al Pinós. També va presentar la programació educativa,  jornades formatives a docents i famílies  que estan portant-se a terme en el nostre municipi. Tots estos programes donen resposta a diferents línies estratègiques del Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social.

Per a la responsable municipal de Cultura i Joventut, els projectes educatius impulsats des de l’ajuntament estan donant molt bons resultats, i també s’està treballant indirectament en la resta de línies del pla.

A la jornada també van assistir la regidora de Benestar Social, Elisa Santiago, junt amb les tècniques de Joventut i Serveis Socials i el coordinador del programa de menors. L’encontre va reunir a tècnics de Serveis Socials i regidors de diversos ajuntaments de la comarca.

Te puede interesar

Ir al contenido