EL PINÓS PARTICIPA EN LA XARXA DE MEMÒRIA HISTÒRICA CELEBRADA A ELDA

Fecha:

Categorias: Noticias

EL PINÓS PARTICIPA EN LA XARXA DE MEMÒRIA HISTÒRICA CELEBRADA A ELDA

L’edil de Protocol, Inma Brotons, ha participat este divendres, 5 de març, en una sessió de treball convocada per la FVMP (Federació Valenciana de Municipis i Províncies) per a abordar i unificar criteris sobre els objectius de la Xarxa Memòria Històrica, integrada per 109 Municipis del la Comunitat Valenciana, inclòs el Pinós, i serveix per a l’intercanvi d’experiències, el posicionament conjunt, i l’impuls de la informació i del coneixement sobre la nostra memòria històrica.

Sobre la taula,  s’ha abordat la commemoració del Dia de la Memòria Democràtica a la Comunitat Valenciana, que se celebrarà el pròxim dia 28 de març, impulsant conjuntament o en cada municipi, actes d’homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i del Franquisme.

Després de la reunió de treball, que ha tingut lloc en el Museu Arqueològic Municipal d’Elda, els participants han pogut visionar l’exposició fotogràfica ‘La guerra ha terminado. Alicante 1936’ que ha quedat inaugurada este mig dia i es podrà visitar fins el pròxim 3 d’abril.

L’exposició està dins del circuit d’activitats que realitza la Xarxa per a la Memòria Històrica. La mostra acull 13 imatges del fotògraf José María Azcárraga. L’objectiu d’aquests retrats és plasmar els moments de l’exili o llocs històrics entre altres. Estes obres formen part del llibre per a commemorar els 80 anys de la finalització de la Guerra Civil que comparteix nom amb l’exposició.

Te puede interesar