El Pinós establix noves mesures davant la COVID-19

Fecha:

Categorias: Concejalía Sanidad, Noticias

El Pinós establix noves mesures davant la COVID-19

  • Es van decidir ahir en una reunió urgent de les autoritats municipals amb responsables sanitaris i de seguretat.
  • Hui mateix ja s’han tancat temporalment les zones de jocs dels parcs i es recuperaran les desinfeccions de les zones més transitades, entre altres accions.

Davant la situació preocupant en relació amb la incidència actual de la COVID-19 al Pinós, ahir dijous va tenir lloc a l’ajuntament una reunió entre representants municipals, del Centre de Salut i la Policia Local, per tal de consensuar una sèrie de mesures encaminades a evitar que continue expandint-se amb l’assessorament de Salut Pública.

La reunió, convocada d’urgència i presidida per l’alcalde Lázaro Azorín, es va convocar després que el coordinador d’Infermeria del Centre de Salut, Antonio Mira, donara la veu d’alerta sobre els incompliments reiterats del confinament per part d’algunes persones.

De fet s’han increment els casos en els últims dies i, probablement, s’haurà de sumar una important quantitat de resultats de les proves PCR que estan tardant arribar per la falta dels reactius necessaris per a tindre eixes dades.

La regidora de Sanitat, Mª José Moya, a través de Radio Pinós, ha expressat la seua preocupació, encara que no ha assegurat que “amb tot açò no volem alarmar, però si alertar a la ciutadania perquè cal extremar les precaucions per a evitar tenir que prendre decisions més dràstiques com està passant, per exemple, en Jumilla, degut a l’alta incidència de contagis en les ultimes setmanes (164 casos en els últims 7 dies). La veïna ciutat ja estava avisada, però com que els contagis han continuat finalment ha sigut salut pública qui ha ordenat el confinament de nou de la ciutat (tornant a la Fase 1 flexibilitzada).

Com comenta la regidora, “En el Pinós no volem que açò passe, per això hem decidit prendre una sèrie de mesures, dins de les nostres competències, per fer que les normes per a evitar la expansió de la COVID-19 es complisquen escrupolosament al nostre poble”.

En l’estudi i determinació d’estes mesures és en el que treballen en este moment totes les regidories de l’Ajuntament del Pinós, per a que es puguen posar en marxa quan abans millor. Els regidors i regidores aniran informant de totes elles puntualment, encara que algunes estan clares:

  • Desinfectar els espais dels municipis més freqüentats per la ciutadania, com entrada a col·legis, accés a tendes i comerços, bancs… Les regidories de Neteja d’Edificis, Parcs i Jardins, Neteja Viaria i Obres i Serveis estan mirant quins són tots eixos espais que necessitarien d’eixa actuació.
  • S’incrementarà el control i es limitarà la capacitat d’aforament d’espais municipals com ajuntament, el Centre Cultural o el Mercat, entre altres. A més a més també es tractarà implantar la cita prèvia en determinats serveis que ho permeten.
  • També s’ha considerat la possibilitat d’acotar l’horari dels parcs, i el que ja s’ha fet és tancar les zones de jocs. A més, està previst senyalitzar els bancs per evitar l’aglomeració de gent en la mesura del possible.
  • S’incrementaran les inspeccions de la policía en bars i restaurants per a comprovar que es complix la normativa exigida en estos espais. Sobre esta última qüestió, la regidora de Sanitat aclara que la intenció “no és sancionar, nosaltres el que volem és que tots estos llocs siguen segurs i els veïns i veïnes d’este poble hi puguen estar tranquil·lament sabent que el personal porta les mascaretes obligatòries, les taules estan a la distància que han d’estar o el nombre de persones en cada taula és el permés. També continuarem vigilant que en els espais públics es porte la mascareta i advertirem si no ho fan, encara que açò es complix prou”.
  • També s’ha previst recordar a les empreses del poble la necessitat de garantir les mesures de seguretat a la plantilla de personal i a la clientela, a través de comunicacions de les regidories, Protecció Civil i Policia Local.

Com ha explicat l’edil Mª José Moya, hi ha altres protestes damunt la taula, com ara “la continuitat de les activitats extraescolars i esportives, xiquets i xiquetes (grups bambolla…), però estan en estudi i segons les dades de Salut Pública anirem informant de les distintes decisions que es prenguen”.

Per altra banda, recorda que des de Salut Pública insistixen en la importància d’evitar les reunions de més de 10 persones. Per eixa raó “tornem a apel·lar a la responsabilitat personal, ja que només així evitarem tornar arrere. Ara l’ajuntament ha decidit voluntariàment fer un pas arrere per a tractar d’evitar una reculada major que siga dictaminada per Salut Pública”.

De fet, ha recordat que en el cas de Jumilla, s’ha recuperat la restricció de la mobilitat i circulació, els escolars tornen a estudiar telemàticament, les reunions sols poden ser de menys de 6 persones i l’aforament dels locals no pot superar el 50%. En el cas de Benigànim, les mesures de Salut Pública obliguen a tancar bars i restaurants, evitar celebracions i el col·legi no obrirà durant 14 dies (per haver 75 positius en un poble de 6.000 persones).

La Regidoria de Sanitat es manté en contacte continu amb el centre de salut i el Departament de Salut per a determinar noves mesures i estudiar com fer el seguiment dels casos positius, controlant a qui ha de fer quarantena per a evitar que hi hagen incompliments. “En este tema hem de ser molt responsables i respectuosos, ningú pot eixir si l’autoritat sanitària li ha dit que mantinga la quarantena i recordem que ha de signar una declaració responsable com a que va a complir-la, donat que en cas de no fer-ho pot ser sancionat”, comenta la regidora.

Te puede interesar