El Pinós commemorarà el Dia Mundial de l’Alzheimer amb la projecció del film “Els dies de la nit”

Fecha:

Categorias: Destacados, Noticias, Sanidad, SS.SS. e Igualdad

El Pinós commemorarà el Dia Mundial de l’Alzheimer amb la projecció del film “Els dies de la nit”

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es commemora el 21 de setembre, el municipi del Pinós acollirà la projecció de la pel·lícula “Els dies de la nit” del cineasta alacantí Ángel Puado, el divendres 28 de setembre, a les 20 hores, en el Teatre-Auditori “Emilio Martínez Sáez”, amb l’assistència del seu director, Ángel Puado, i de l’actriu pinosera Reme Carbonell, que forma part del repartiment.

Com ha explicat hui divendres la regidora de Serveis Socials, María José Moya, es tracta d’una activitat benèfica, perquè la regidoria ha volgut que la recaptació vaja destinada a l’Associació “Respir”, amb la finalitat que dispose de fons amb els quals sufragar les activitats que realitza amb les persones del municipi que pateixen la malaltia d’Alzheimer i les seues famílies.

En la presentació de l’esdeveniment també han intervingut Juani Prats, presidenta de “Respir” i la tresorera Isabel Oliver.

Isabel destacava que quan es va enterar “que una veïna del Pinós havia intervingut en una pel·lícula sobre l’alzhèimer li ho vaig comentar a la directiva i a la regidora, que de seguida va acollir la idea i es va posar a treballar per portar-la al Pinós”.

María José Moya es va posar en contacte amb el director, qui “en saber que es volia fer una activitat benèfica, de seguida ens va cedir la peli de manera gratuïta per a que l’associació tinga uns beneficis que ajuden als tallers que fa, i es projectà la versió valenciana”.

Basada en una obra teatral del mateix nom, “Els dies de la nit” (2022) és una història de soledat compartida i imposada d’una parella d’ancians als quals res més els queda la companyia mútua i els records, encara que aquests, a vegades, són tan agres que seria millor oblidar-los definitivament.

Protagonitzada pels actors Tomás Mestre i Neus Agulló, la pel·lícula se centra en la vida d’un matrimoni octogenari afectat per l’alzheimer i en com la malaltia els causa estralls a ells i al seu entorn. El tema s’aborda des d’una visió amable, intentant mostrar les diferents fases de la malaltia des del respecte.

Ángel Puado Veloso és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, ha realitzat diversos cursos formatius sobre guió cinematogràfic i curtmetratges, direcció i producció de curts de ficció, creació de sèries de televisió o realització de videoclips, entre altres. De fet, com ha recordat la regidora, va participar en la primera edició de la Festa de la Diversitat celebrada al Pinós en juliol de 2021 amb la projecció de dos curts, “Trans, dos abuelas hablando de…” i “Cuestión de sexos”, on intervé el jove actor pinoser Andreas Lozano. Puado és autor de la novel·la “Días grises”, ha participat en més d’una vintena de curtmetratges, diversos videoclips i audiovisuals, i ha escrit diversos guions de curts. També va estrenar el seu primer llargmetratge “El perro naranja” en 2013, al qual va seguir “9 bares” en 2016, “En el aire” i “Mirando al mar”, en 2019, i “Els dies de la nit”, en 2022.

Les entrades, al preu de 3 euros, es poden adquirir contactant amb la directiva de l’associació en els telèfons 660 13 20 91 (Juani), 652 23 00 47 (Isabel) i 616 61 76 26 (Andrea). A més, les entrades tenen un número per al sorteig de regals donats per comerços locals,  que es durà a terme una vegada finalitze la projecció. També han aprofitat per recordar que encara està oberta la col·laboració de firmes locals per a que s’incremente el número de regals a sortejar.

Les tres conviden a assistir a la projecció perquè “volem sensibilitzar i que la gent comprenga el que suposa esta malaltia; sabem que El Pinós es solidari però necessitem que l’auditori estiga ple eixe dia”.

  • Dilluns es reprenen els tallers

Igual que comença un nou curs escolar, Respir també iniciarà curs el dilluns, amb els seus tallers que es porten a terme al centre de majors dos dies a la setmana, dilluns i dimecres, d’11 a 13h, encara que han anunciat que a partir del mes d’octubre s’incrementarà un dia més, gràcies a la subvenció rebuda de Xarxa Salut que permetrà disposar d’un monitor més.

Per a Isabel, el reforç ve de meravella perquè “tenim ara un únic monitor i nosaltres havíem de reforçar. Ara estos tres mesos tindrem un personal més i ens servirà per a descansar nosaltres”.

La regidora ha agraït a Isabel i Juani el treball que han fet fins ara, donat que han fet un treball impagable estos últims mesos.

De moment els tallers tenen a 10 persones usuàries, encara que en pot atendre fins 12 per raons d’espai i d’operativitat.

Te puede interesar