El Pinós celebrarà el 2 de juliol la II Festa de l’Orgull

Fecha:

Categorias: Noticias

El Pinós celebrarà el 2 de juliol la II Festa de l’Orgull

  • Enguany tindrà lloc a la zona de locals d’oci del Passeig de la Constitució.
  • Actuaran el grup Me & the Reptiles i la drag queen Gina Boss
  • A més de la festa s’han programat altres activitats al voltant de la temàtica LGTBIQ+.

La segona edició de la Festa de l’Orgull serà el dissabte 2 de juliol i els actes han segut presentats per l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, la regidora d’Igualtat i LGTBI, Mª José Moya, el regidor de Festes, César Pérez, i Vanessa Ferre, professora de l’IES ‘José Marhuenda Prats’.

La festa començarà a les 11 de la nit i tindrà lloc al Passeig de la Constitució, a l’altura dels locals d’oci. De fet hi haurà servei de barra per part de Restaurant La Avenida, Café Coliseum i Gelateria Carlos. Serà una nit de música en viu i ambient festiu, que inclourà alguns moments de reivindicació, com la lectura del manifest de l’Orgull.

Per a la regidora d’Igualtat i LGTBI, que l’ajuntament continue apostant per esta festa demostra “la gran sensibilització que te el Pinós sobre el tema i enguany s’ha volgut portar l’acte al centre del poble, ara que no existeixen restriccions per la pandèmia”, agraint la col·laboració de els regidories i empreses que s’han implicat, així com l’IES ‘José Marhuenda Prats’.

A més de l’acte central del 2 de juliol n’hi ha altres que també estaran dedicats a la temàtica del col·lectiu LGTBIQ+, com ha destacat també la regidora Mª José Moya.

Un d’ells serà el divendres 1 de juliol amb la sessió de cinema fòrum de la Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere. Serà a les 17:30h, i després la habitual concentració.

Una setmana després, el divendres 8 de juliol, tindrà lloc al Centre Cultural, a les 20h., la xarrada ‘La importancia de la educación sexual en una sociedad igualitaria’, a càrrec d’Emma Asensi, infermera experta en sexualitat humana de l’Hospital General Universitari d’Elda.

El regidor César Pérez espera que la ciutadania acudisca a la festa del l’Orgull i passe una vetllada interessant amb el concert de Me & the Reptiles i l’actuació de la grag queen Gina Boss. Per a ell, “es un compendi perfecte per gaudir d’una nit especial”.

Vanessa Ferre, en nom de l’IES ‘José Marhuenda Prats’, donava les gràcies a l’ajuntament per comptar amb l’alumnat del centre educatiu en estos actes, sobretot perque són joves molt implicats en estos temes. De fet, va recordar que el 17 de maig, amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, l’alumnat va fer un taller de xapes amb missatges sobre estes temàtiques. La gent jove de l’institut posarà veu al manifest de l’Orgull, per demanar una societat que deixe a una banda unes reticències que encara impedeixen arribar a l’ansiada normalitat per al col·lectiu LGTBIQ+. Això serà a partir de les 11 de la nit, però abans, per la vesprada, també hi ha previstes activitats especialment pensades per a la gent jove.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, creu “més que necessari celebrar festes com esta i parlar d’inclusió en la nostra societat”, donant les gràcies a les persones que fan possible l’esdeveniment, des de les regidories implicades, que treballen d’una forma transversal, fins les empreses d’oci i l’institut del Pinós.

Per Azorín, “quan es parla d’una cosa ens permet coneixer-la millor; amb esta festa i les altres dues activitats previstes volem de posar de manifest la necessitat de promoure la diversitat, sobretot tenint en compte les dades preocupants actuals de violència cap al col·lectiu LGTBIQ+, per la qual cosa sempre hem d’estar al costat de la gent més vulnerable”.

En eixe sentit, l’alcalde destaca que “és molt necessari reflexionar i fer que la gent conega la realitat actual, sense fer mal a ningú. El Pinós és un poble obert i el lema l’encant de la diversitat ens identifica”.

PRESENTACIÓ ACTES DE L’ORGULL 2022.mp4 on Vimeo

 

Te puede interesar

Ir al contenido