El Pinós celebra els 100 anys del naixement de Maxi Banegas posant veu i música als seus versos

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Biblioteca Maxi Banegas, CENTRE CULTURAL EL PINÓS, Destacados, General, Noticias, Pinoso

El Pinós celebra els 100 anys del naixement de Maxi Banegas posant veu i música als seus versos

Maximina Banegas Carbonell (Doña Maxi) ha estat molt present al seu poble natal, el Pinós, on va nàixer un 15 de setembre de 1923 i en el qual va morir, un 27 de març de 2002.

La biblioteca que porta el seu nom, situada en el Centre Cultural, ha acollit l’acte de commemoració del centenari del seu naixement en un recital poètic denominat “Més que Versos” en el qual els integrants del Grup de Danses del Pinós li han posat veu als seus versos i poemes, en un ambient creat a la perfecció per a recordar-la.

Les poesies més recordades han sigut recitades i cantades per l’agrupació musical, en un muntatge en què han intervingut els integrants de diferents edats, basant-se en el llibre de la poetessa local “Entre Pinedes” i combinant-los amb música.

La Biblioteca Municipal “Maxi Banegas” també ha dedicat un racó en el seu honor, exposant la seua balconada amb elements característics seus, per la qual cosa la poetessa local ha estat més present que mai.

El Centre Cultural ha acollit els treballs realitzats per l’alumnat de l’Institut d’Ensenyament Secundari “José Marhuenda Prats” sobre la poetessa local, realitzats amb la implicació dels departaments de Plàstica i Castellà.

Els responsables municipals de les regidories organitzadores dels actes d’aquest centenari: Silvia Verdú, edil de Cultura i Joventut i César Pérez, edil de Biblioteca, s’han sumat a aquest record de la seua figura, en un esdeveniment que ha servit per a posar en valor tot el que va suposar la figura de Maxi Banegas per a generacions de pinoseres i pinosers que la van tindre com a mestra i per a la vida social i cultural del Pinós. Per això hui ha estat més present que mai.

 

Te puede interesar

Ir al contenido