El nou curs comença sense restriccions Covid i amb la implantació de la nova llei educativa LOMLOE

Fecha:

Categorias: CEIP San Antón, CEIP SANTA CATALINA, Concejalía Educación, educación secundaria, Noticias

El nou curs comença sense restriccions Covid i amb la implantació de la nova llei educativa LOMLOE

Hui dilluns s’ha iniciat un nou curs escolar per als 1.330 estudiants que cursen estudis en els centres educatius del Pinós, i en tots els casos l’entrada d’alumnat s’ha dut a terme amb total normalitat, sense les restriccions d’aquests últims anys per la pandèmia.

A més de la volta a la normalitat en l’aspecte sanitari, el d’enguany serà un curs escolar marcat per l’inici de la nova Llei educativa, la LOMLOE, en els cursos imparells d’Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Grau Bàsic.

Se suprimeixen les proves finals d’etapa en Primària, ESO i Batxillerat. L’etapa d’Educació Primària torna a estructurar-se en tres cicles de dos cursos cadascun, i únicament es podrà repetir curs en cas d’haver finalitzat un cicle (i només una vegada durant tota l’etapa, això es manté igual).

CEIP Santa Catalina

 

El CEIP Santa Catalina compta hui dia amb 345 escolars, encara que aquesta xifra continua variant perquè sempre cal tindre en compte el moviment que es registra al setembre. El director del centre, Rafael Barroso, explicava aquest matí que s’ha produït un notable increment en l’alumnat d’altres països, amb una desena de nacionalitats diferents.

Pel que respecta al professorat, per a aquest curs comptarà el centre amb una plantilla de 28 mestres, encara que falten dos per incorporar-se i es preveu que ho facen aquest mateix divendres.

Aquest mateix dilluns s’ha previst una reunió informativa per a les famílies de l’alumnat usuari de menjador i es preveu començar a prestar aquest servei el dijous 15 de setembre.

CEIP Sant Antón

En el CEIP Sant Antón l’alumnat arriba als 340 xiquets i xiquetes i seran 28 les persones que conformen la plantilla de personal docent, amb xifres similars al curs anterior.

Per al director del centre, Evarist Palomero, tant el professorat com l’alumnat esperaven aquest inici de l’activitat educativa tan semblant als cursos previs a la pandèmia.

El menjador començarà a partir del dilluns 19 de setembre i es recuperaran els horaris d’eixida del centre per a l’alumnat que utilitze aquest servei o es quede a les activitats extraescolars de vesprada.

IES Marhuenda Prats

En el cas de l’IES José Marhuenda Prats, aquest curs compta amb 530 matrícules, si bé encara està arribant alumnat estranger per a cursar els seus estudis en el centre educatiu. Respecte al professorat, la plantilla comptarà amb 62 professionals de l’ensenyament.

Una de les principals novetats estarà en la disposició horària. Després de consulta i aprovació per part de l’alumnat, professorat i Consell Escolar, els períodes lectius quedaran de la següent manera: tres sessions, descans, tres sessions, descans i una sessió. D’altra banda, aquest curs començarà la implantació del currículum de la LOMLOE en 1r i 3r de l’ESO, i 1r de Batxillerat.

El vicedirector del centre, Nazario Rico, ha explicat que, a proposta de les famílies, enguany l’alumnat podrà eixir del centre en quasi tots els casos a les 14.00 hores, amb la finalitat de conciliar la vida d’alumnat i famílies.

EIM La Cometa

Finalment, a l’Escola Infantil Municipal La Cometa s’ha iniciat l’activitat escolar amb la presència del seu xicotet alumnat i les famílies compartint jocs al pati del centre educatiu, com a manera d’adaptació, i demà es repetirà aquesta experiència amb l’alumnat que hui no ha acudit, perquè al llarg de la setmana s’incorpore la totalitat els 115 xiquets i xiquetes que assistiran a l’escola infantil enguany.

El centre compta amb 1 aula niu, 4 aules de 1-2 anys i 4 aules de 2-3 anys i l’equip docent està format per 16 professionals, entre tutors, suports i personal de cuina. Destacar que aquest curs es compta amb la baixa d’un tècnic en EI i la de Conchi Deltell, que s’ha jubilat, encara que des de la Regidoria d’Educació s’està treballant per a fer les substitucions.  Així ho ha destacat la seua directora, Ana Bonmatí, recordant que de totes maneres, totes les aules tenen el seu tutor-a i el seu suport. 

AJUNTAMENT CONDICIONAMENT CENTRES EDUCATIUS – PLA EDIFICANT 

L’Ajuntament del Pinós, a través de les Regidories d’Educació, Neteja i Parcs i Jardins, ha estat posant a punt els centres per a aquest nou curs que arriba sense restriccions Covid, sense grups bambolla, ni en aules, ni en menjadors; únicament amb les restriccions que afecten el transport públic.

L’edil d’Educació, Silvia Verdú, espera que siga un curs marcat per la normalitat i la volta a la rutina en les condicions anteriors a la pandèmia. Verdú ha realitzat una valoració positiva d’aquest primer dia de classe en la seua visita a l’Escola Infantil Municipal i ha contactat telefònicament amb els diferents centres, ja que és un dia bastant complicat, comentant que des de fa tres setmanes s’ha coordinat amb els equips directius per a fer els treballs de manteniment general de tots els centres abans de l’inici d’aquest nou curs.

La regidora també ha anunciat que en el plenari de setembre s’aprovarà la memòria valorada dels treballs de reforma del CEIP Santa Catalina, dins el Pla Edificant, que inclourà un canvi integral de diferents elements, com a fusteria, finestres o un nou edifici per a menjador, temes que es van abordar fa uns dies en la visita que van realitzar tècnics de la Generalitat al centre.

Per a ella “és una tranquil·litat que els xiquets i xiquetes estiguen en l’EIM, per les excel·lents condicions en què es troba, i en el CEIP Santa Catalina s’ha dut a terme un treball intens de renovació de jardineria, canvi de fanals o treballs de pintura. En el cas de l’IES es continua treballant en el projecte per a l’edifici que albergarà en un futur el nou cicle formatiu oli i vi”.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, que es troba hui a Madrid per la seua labor com a diputat nacional, el primer que ha fet aquest matí ha sigut cridar als directors dels centres educatius del Pinós per a expressar-los com a mestre la seua satisfacció perquè aquest curs s’inicie amb total normalitat, aprofitant per a mostrar el seu suport a famílies, alumnat i professorat, als qui desitja que aquest siga un curs molt fructífer i profitós.

LES DATES DE FI DE CURS TAMBÉ ES FARAN COINCIDIR

Respecte al final del curs, per primera vegada les classes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP, així com les de les escoles oficials d’idiomes (EOI) acabaran totes al mateix temps el curs 2022-2023 i serà el dimecres 21 de juny.

En formació de persones adultes (*FPA), l’inici de curs serà el dilluns 19 de setembre, i el final, el divendres 16 de juny.

PERÍODES VACACIONALS

Vacances de Nadal: des del 23 de desembre de 2022 al 6 de gener de 2023, tots dos inclusivament.

Vacances de Pasqua: des del 6 al 17 d’abril de 2023, tots dos inclusivament.

Durant aquest curs escolar seran festius els dies següents:

12 d’octubre, Festa Nacional d’Espanya.

1 de novembre, Festa de tots els Sants.

6 de desembre, Dia de la Constitució.

8 de desembre, Dia de la Immaculada Concepció.

1 de Maig Dia Internacional dels Treballadors.

31 octubre i el 9 de desembre de 2022 i el 20 febrer 2023 són els tres dies que el Consell Escolar Municipal ha designat com a dies no lectius locals per al pròxim curs 2022-2023.

 

FOTOS 

POTS ESCOLTAR EL PROGRAMA ESPECIAL  DE RADIO PINOSO ACÍ 

 

 

 

 

Te puede interesar