El col•legi San Antón presenta el projecte del curs escolar “Artista per descobrir”

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Noticias

El col•legi San Antón presenta el projecte del curs escolar “Artista per descobrir”

L’alumnat i professorat del centre escolar San Antón, ha presentat aquest matí, al Teatre Auditori Municipal, el projecte educatiu que serà l’eix central del curs. L’acte ha començat  a les 12: 30h amb presència de l’alcalde de Pinós, Lázaro Azorín, l’edil de Cultura, Silvia Verdú, així com Marisa Navarro Crespo, assessora de l’departament plurilingüe de Conselleria.

Mª Sol Pérez, cap d’estudis del col·legi, ha sigut l’encarregada de la presentació del projecte. “Artista per descubrir” és el seu nom i des del centre el defineixen com “una forma d´expressió de caràcter creatiu. Es tracta d´expressar allò que una persona sent mitjançant diferents formes i tècniques així com la capacitat per a representar els seus sentiments, emocions i percepcions de les seues vivències i creativitat”.

L’acte ha consistit en la projecció de 5 vídeos en què els principals protagonistes eren els alumnes de CEIP Sant Antón. Els nens i nenes de el centre escolar han visitat els diferents establiments del Pinós per formular la següent pregunta: Què és l’art ?. A més, durant un d’aquests vídeos els petits s’han acostat als membres de l’associació de Pinós “Iguals i sense traves”, i han comptat amb la col·laboració de la jove pinosera Sara Falcó, qui s’ha encarregat d’il·lustrar, a través de diferents personatges, els valors que el col·legi vol transmetre als estudiants. Per a això l’artista pinosera, ha dibuixat a cinc personatges a través dels quals s’expressava la preocupació per la cura de l’entorn, dels animals i l’atenció a la diversitat funcional. També es vetllava pel respecte a qualsevol raça, sexe, religió, creença, així com ressaltar l’interès per la lectura i per les habilitats socials.

Quan s’acostava el final de l’actel’alumnat ha estat sorprès pels seus professors, qui els han gravat un vídeo expressant que “pots ser i seràs un personatge singular”. A través d’aquest es motivava a tots a perseguir els seus somnis i aconseguir els seus objectius, assegurant-los que aconseguiran tot allò que es proposin.

Per acabar, Mª Sol Pérez, ha volgut agrair l’esforç de tota la comunitat educativa per la tasca desenvolupada per tirar endavant aquest projecte, així com a la col·laboració per part de l’Ajuntament del Pinós i l’associació “Iguals i Sense Traves”. D’aquesta manera el CEIP San Antón dona a conèixer les seues bones iniciatives, les quals no passen desapercividas per a la ciutadania, i així ho ha expressat Marisa Navarro: “m’he portat una sorpresa molt grata amb la iniciativa de el centre escolar. Em sembla una idea brillant, i m’agradaria proposar-la a València, perquè es dugui a terme allà també “.

 

 

Te puede interesar