El 9 d’octubre posa en valor les tradicions i els costums del nostre territori

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias

El 9 d’octubre posa en valor les tradicions i els costums del nostre territori

El Pinós s’ha sumat a les celebracions del Dia de la Comunitat Valenciana amb un matí  matí d’activitats que posen en valor les tradicions i els costums d’antany, una jornada que ha estat organitzada des de  la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Pinós.

Una cercavila a càrrec del Grup de Danses del Pinós junt a autoritat encapçalades per l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín i la regidora de Cultura Silvia Verdú, i amb la participació dels regidor César Pérez i Neus Ochoa, així com les Reines i Dames de les Festes, ha envoltat de música tradicionals els carrers del municipi fins el pati del Centre Cultural que ha estat replet de racons amb jocs de fusta “són més de 50 jocs de fusta, és la tercera vegada que celebrem el 9 d’octubre al Pinós. És tracta de jocs que funcionen sobre la base del joc lliure i s’adapten a totes les edats” senyala Ferran Guillén, gerent de Toca Madera.

Segons l’edil de Cultura, Silvia Verdú és una activitat amb molt èxit “ és una jornada familiar amb jocs que no tenim a casa normalment, són diferents i molt divertits”. La jornada també a contat amb un espectacle, “és la nota diferent cada any” deia la edil, Recordem cantant, i la màgia per davant, ha barrejat música en valencià, l’ensenyament de la història del nostre territori i la màgia, on els xiquets i xiquetes han participat activament. Al finalitzar els qui han acudit s’han emportat un globus del taller de globoflèxia.

El Dia de la Comunitat Valenciana commemora la entrada del Rei Jaume I a la ciutat de València l’any 1.234 i l’alliberament del domini musulmà. En l’actualitat la celebració tracta de reconèixer la identitat del valencians i valencianes. Els xiquets hui eren coneixedors d’aquest fet “ hui és el dia de Jaume I” “celebrem la reconquesta de Jaume I”. Els pares han viscut la jornada amb nostàlgia “antigament jugaven així, al carrer, amb els veïns, vorer als xiquets jugar i gaudir d’esta manera m’agrada molt” afirma un d’ells.

GALERIA DE FOTOS

Te puede interesar