Dins de la Campanya Salut, Esport i Joventut hui ha tingut lloc una xarrada amb el nom “Cuidant la nostra salut mental”.

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Concejalía Deportes, Concejalía igualdad, Concejalía Sanidad, Noticias

Dins de la Campanya Salut, Esport i Joventut hui ha tingut lloc una xarrada amb el nom “Cuidant la nostra salut mental”.

Dins de la Campanya Salut, Esport i Joventut hui ha tingut lloc una xarrada amb el nom “Cuidant la nostra salut mental”.

Rosario Tomás Macía i Berta Nadal Oliver, psicòlogues de la RED Sanamente de Villena han sigut les ponents d’aquesta activitat celebrada en el Centre Cultural, amb l’assistència de nombroses persones entre les quals es trobava l’edil d’igualtat, Mª José Moya. qui ha sigut l’encarregada de presentar a les ponents.

Estar prop de les persones és la missió de la RED Sanamente però sobretot, millorar i acompanyar des d’una perspectiva física, emocional, psicològica i sociocomunitaria per augmentar l’autonomia de les persones i recuperar els seus projectes de vida.

Segons la RED Sanamente: “Quan parlem de salut mental estem parlant d’un estat de benestar, en el qual les persones realitzen les seues capacitats, són capaces de superar les tensions normals de la vida, de treballar de manera productiva i de contribuir a la seua comunitat”.

La capacitat de portar una vida satisfactòria i plena és el que s’ha intentat transmetre en la xarrada de hui, “La salut mental és fonamental per al bon funcionament de la societat i encara que no hi ha una fórmula màgica cal passar a l’acció” tal com ha explicat Rosario Tomás Macíá en declaracions a Radio Pinós.

Cal assenyalar que des de fa tres anys la RED Sanamente va impulsar una iniciativa en la qual tots els ajuntaments de l’Alt i Mitjà Vinalopó van signar un pacte per a realitzar activitats entorn de la salut mental. Una iniciativa de mobilització i sensibilització de tota la societat que implica a persones civils, organitzacions empresarials, centres educatius o centres de salut, així com a tots els organismes de la societat en relació amb la salut mental.

I és que des de la RED Sanamente “considerem que la salut mental és fonamental per al bon funcionament de la societat” han afirmat les ponents de la jornada.

L’ajuntament del Pinós es va sumar a aquesta iniciativa realitzant en la nostra localitat diverses activitats relacionades amb la salut mental entre elles la de hui inclosa en la Campanya Salut, Esport i Joventut.

Cal assenyalar que des de la RED Sanamente es realitzen trobades amb familiars en la nostra localitat, la pròxima cita serà el dimarts 16 de maig.

Te puede interesar

Ir al contenido