DEMÀ DIMECRES 10 D’ABRIL ARRIBA AL PINÓS LA CAMPANYA “EL REPTE DEL RECICLATGE”

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente, Noticias

DEMÀ DIMECRES 10 D’ABRIL ARRIBA AL PINÓS LA CAMPANYA “EL REPTE DEL RECICLATGE”

“Reciclant ajudes a mantenir l’aire net. Pensa amb els pulmons. Recicla”. Aquest és el missatge de conscienciació ciutadana d’aquesta campanya, emmarcada dins el Pla d’Acció d’Envasos de la Comunitat Valenciana per al període 2016-2020, promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i Ecoembes, que promou entre la població sobre la importància de separar i reciclar correctament tant els envasos de plàstic com els de paper i cartró.

”El repte del Reciclatge” convida als municipis que formen part del Consorci Pla Zonal de Residus C2, al qual pertany El Pinós, a participar en un repte on el guanyador serà aquella localitat que més incremente la seua aportació en els contenidors groc i blau en els mesos de maig i juny. El premi d’aquest repte és una aportació econòmica de 6.000 € per a l’entitat social sense ànim de lucre de la localitat guanyadora.

En el cas que guanyara El Pinós, el premi es repartirà per igual entre els col·lectius “Iguals i Sense Traves” i “Respir” Associació de Familiars i Malalts d’Alzehimer. De fet, les presidentes d’estes associacions, Lucía Gómez y Juani Prats, han animat als pinosers a participar en la iniciativa i adquirir l’hàbit del reciclatge, donat que així col·laborarem tots en millorar el nostre medi ambient i els dos col·lectius obtindran uns recursos necessaris per a mantenir el treball que fan a través dels tallers i serveis que presten als malalts i familiars que atenen.

Per això, este dimecres, 10 d’abril, es portaran a terme distintes accions informatives al Pinós amb activitats de carrer al Mercat municipal i en altres punts del municipi, en horari de 9 a 14 hores. Es faran una sèrie de tallers i activitats informatives i d’entreteniment per tal de sensibilitzar als pinosers sobre les raons i cóm reciclar correctament.

La regidora de Medi Ambient, Silvia Verdú, convida als pinosers a que es sumen a esta nova iniciativa, per tal de seguir incrementant les xifres de reciclatge al nostre poble. A més, destaca que “amb la campanya porta a porta ja estan obtenint-se resultats positius, donat que estan mentalitzant-se més ciutadans. Això es nota en la desena de punts amb contenidors per a reciclatge, que últimament estan desbordant-se. Per això ens estem plantejant realitzar més recollides”. Per a ella, cal seguir millorant eixes xifres, i pensa que és possible aconseguir-ho.

Per al director de marketing d’ECOEMBES, Juan Alonso, “juntament amb la conselleria s’ha valorat la necessitat d’apropar-se als ciutadans un poc més, i hem plantejat un repte de creixement del reciclatge als consorcis, proposant als municipis augmentar les taxes de reciclatge en un 15% respecte de l’any anterior. Creem que és possible estem segurs que es superaran, perquè veiem que existeix una alta implicació dels municipis. Reciclant més guanyem tots. Es tracta de materials que poden tenir una segona vida, i des d’ECOEMBES fem auditories per controlar que arriben a les empreses perfectament separats”.

El tècnic de Medi Ambient, José Carlos Monzó, també s’ha mostrat esperançat en aconseguir l’objectiu, i destaca que venim d’un any en que s’han incrementat les quantitats de residus reciclats respecte de l’anterior. Segons destacava, “en 2018 va augmentar el reciclatge de vidre en un 16% (prop dels 140.000 kg.), i és la dada més alta que es te al Pinós des que es van posar els primers contenidors verds. Pel que fa als envasos lleugers també hi ha hagut una xifra rècord, en incrementar-se prop d’un 20% el reciclatge respecte de 2017. I en paper-cartró l’increment va ser d’un 8%. Són xifres que ens animen a pensar que açò pot canviar, la població reacciona i és possible arribar a uns nivells de reciclatge equiparables a països centreeuropeus”.

Actualment reciclem els pinosers prop dels 300.000 kg. Anuals, el que suposa un estalvi per als ciutadans d’uns 17.000 euros.

La campanya s’inicia demà dimecres. A les  09:50 hores tindrà lloc a l’IES “José Marhuenda Prats” una xarrada-col·loqui per als alumnes del centre, a qui explicaran en què consisteix el reciclatge i el perquè de la seua importància per al manteniment del medi ambient. A més, durant tot el matí, a la zona del Mercat i altres llocs del casc urbà també hi haurà persones que es dedicaran a informar als ciutadans.

Te puede interesar

Ir al contenido