Comencen als col•legis del Pinós els tallers sobre el mal ús de les TIC inclosos en la Campanya de Prevenció 2023

Fecha:

Categorias: CEIP San Antón, CEIP SANTA CATALINA, Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Educación, Concejalía Formación, Noticias

Comencen als col•legis del Pinós els tallers sobre el mal ús de les TIC inclosos en la Campanya de Prevenció 2023

Des de hui dimarts, la Campanya de Prevenció que any rere any osganitzen les regidories de Cultura i Joventut i d’Educació també ha arribat als col·legis públics del Pinós, després de les accions que les últimes setmanas s’han desenvolupat amb l’alumnat de secundària.

Esta setmana i la pròxima és l’alumnat de 5é i 6é de Primària el destinatari d’uns tallers sobre el mal ús i dependències de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), que es porta a terme en els CEIP San Antón i Santa Catalina, on se’ls parla de conceptes bàsics TIC, la privacitat de la xarxa, l’ús, abús i dependència i les bones pràctiques en l’ús de les xarxes socials.

Hui s’han iniciat al CEIP Santa Catalina i la segona sessió serà el 21 de març, mentre que en San Antón serà els dies 15 i 22 de març.

La tècnica de Joventut, Natalia Rico, destacava hui en Radio Pinós que les noves tecnologies donen respostes ràpides i immediates, amb múltiples finestres que permeten accedir a moltes possibilitats, però cal treballar en que la gent jove faça un ús adequat i sàpiguen els riscos existents. “Disposar d’un telèfon suposa per a ells una motivació perquè poden reproduir música, disposen de càmera de fotos, poden accedir a xarxes socials… però també han de saber evitar els perills que suposen les addiccions a continguts arriscats, violents, racistes,…

Per això també és important treballar estos temes amb les famílies i s’ha programat un taller sobre l’ús responsable de les TIC, que tractarà tot allò que fan els fills i filles en internet, com previndre els riscos quan usen el mòbil, les xarxes socials o els vídeo jocs. Estarà a càrrec de professionals de “Fundación Noray Proyecto Hombre de Alicante” i serà el dijous 23 de març, a les 19 hores, en el Centre Cultural. La intenció d’este taller és facilitar a les famílies una sèrie de recursos per previndre eixos riscos i facilitar un ús adequat, donat que hi ha TIP que poden ser molt útils, però també las hi ha que són altament nocives.

Natalia Rico anima a les famílies a recollir la seua invitació al centre cultural i participar en esta activitat, que igual que els tallers per a escolars porta a terme personal de Proyecto Hombre.

Te puede interesar

Ir al contenido