Comença un nou curs escolar

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Noticias

Comença un nou curs escolar

Hui dilluns les aules han tornat a omplir-se d’alumnes, en la jornada que inaugura un nou curs escolar. Dia d’il·lusió i nervis per als xiquets i xiquetes després de concloure el temps de vacances.

Tot i les obres que s’estan portant a terme al CEIP San Antón, dins del Pla Edificant, i el canvi del sostre a l’Escola Infantil Municipal, este començament de curs ha tingut lloc sense contratemps.

En el centre educatiu que acull als més xicotets, fins els 3 anys, l’entrada està sent escalonada, i poc a poc aniran incorporant-se els alumnes durant la setmana.

Mentrestant segueixen els treballs de remodelació de la coberta, sense que afecte a la llavor educativa. Tot i això, l’entrada d’alumnes està sent tranquil·la i es conserva el mateix nombre d’aules que l’any passat, amb una plantilla de 10 professors i professores, i hui mateix ha començat també el servici de menjador.

En el cas del CEIP San Antón l’inici de curs està sent diferent, atès que per garantir la seguretat dels alumnes no tots rebran classe al centre. A proposta de l’Ajuntament del Pinós els alumnes de 4t i 3r curs ho faran este primer trimestre al Centre Cultural. A este centre hui s’ha organitzat una festa de benvinguda als alumnes, que han aprofitat per presentar el projecte com a línia del curs “Artista per descobrir”, per posar en valor l’art de carrer. Una festa que ha estat celebrada al parc municipal, que mentre duren les obres serà la zona de jocs d’infantil del col·legi.

El director del centre educatiu, Evarist Palomero, confia en que el centre es quede totalment rehabilitat per al segon trimestre.

Segons ens ha comentat Palomero, enguany compten amb una plantilla de 30 mestres. En total acudiran al centre 352 alumnes, 103 d’Infantil i 249 de Primària. Pel que fa al menjador, començarà a prestar servici als alumnes a partir del proper dilluns.

En el cas del CEIP Santa Catalina han començat el curs al centre un total de 371 alumnes, una xifra similar a la de l’any passat, i ho han fet amb total normalitat, com ens destacava Mari Sol Muñoz, la seua directora.

Les obres del gimnàs que està previst construir al centre escolar, s’iniciaran en breu i no afectaran al curs escolar.

A l’IES José Marhuenda Prats també han començat a acudir els i les alumnes, encara que ho han fet a partir de les 10 del matí, amb una primera presa de contacte prèvia a l’inici de les classes, demà dimarts des de les 8 del matí.

El centre de secundària acull enguany a 517 alumnes, 398 d’ESO, 91 de Batxillerat i 27 de Formació Professional Bàsica. A més, 58 persones formen la plantilla de professorat.

Al llarg del curs està previst que el centre porte a terme el projecte d’innovació Respira XXI amb 1º d’ESO, començarà un intercanvi de dos cursos amb un institut de la ciutat alemanya de Parsberg i es continuarà amb l’intercanvi amb l’institut norueg de Stranda. També ens han destacat que compten amb una subvenció per al projecte de foment de la lectura a la biblioteca del centre.

Al llarg del matí l’alcalde Lázaro Azorín, junt a la regidora María José Moya, han visitat els centres educatius per comprovar com estava portant-se a terme esta primera jornada de classe i les obres en marxa.

L’alcalde ha tornat a transmetre un missatge de serenitat i tranquil·litat, atès que els treballs que estan fent-se no han afectat al perfecte inici de l’activitat lectiva als centres educatius, agraint la predisposició dels pares i mares davant les circumstàncies que afecten als edificis que estan sent remodelats. En el cas del programa Edificant ha volgut destacar l’esforç que suposen unes obra d’esta envergadura, que han sigut possibles gràcies a la gestió de l’ajuntament amb la conselleria. Es tracta d’obres necessàries amb un alt cost econòmic que d’esta manera no ha d’assumir el consistori.

Azorín també ha destacat que l’Ajuntament del Pinós seguirà demanant a la Generalitat amb perseverança les millores que siguen necessàries per als centres educatius del municipi.

 

GALERÍA DE FOTOS

 

Te puede interesar