COMENÇA LA SETMANA DE LA MOBILITAT

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Deportes, Concejalía Educación, Concejalía Medio ambiente, Noticias

COMENÇA LA SETMANA DE LA MOBILITAT

A partir de demà els carrers Gabriel i Galán i Federico García Lorca confrontants al col·legi Santa Catalina estaran tancades al trànsit de vehicles en els horaris d’entrada i sortida de l’alumnat.

El Pinós se suma novament a la Setmana Europea de la Mobilitat, enguany comptarà amb el lema “Combina i mou-te” i tindrà novetats en les activitats programades.

Aquesta vesprada s’ha estat presentat la programació per l’edil de Medi Ambient, Cultura, Joventut i Esport, Silvia Verdú i l’alcalde del Pinós Lázaro Azorín. Verdú afirmava que aquesta setmana tracta de “fer visible la necessitat de millorar la movilitat al nostre poble i hem intentat arribar a tots els publics i sensibilitzar a totes els asociacions i ciutadans”.

Una de les activitats que es prendrà com a mesura permanent és el tancament al trànsit dels carrers veïns al col·legi Santa Catalina a l’entrada i sortida dels nens, aquesta és una de les novetats que naix a la campanya passada d’aquesta setmana. La celebració del dia sense cotxe va ser el punt de partida per estudiar la viabilitat d’aquesta mesura, després d’un estudi per la Policia Local es va crear un consell format per membres de l’Equip de Govern, Policia Local, mestres i pares que van ser els qui van estudiar la millor opció per tancar al trànsit els voltants del col·legi. Finalment s’ha decidit col·locar pivots mòbils als carrers Gabriel i Galán i Federico García Lorca que impediran l’accés de vehicles, el que suposarà un augment i millora de la seguretat per als escolars i ciutadans. A les hores d’entrada i sortida de l’alumnat aquests seran activats, apareixeran des de la calçada per prohibir l’accés de vehicles i una vegada aclarida la zona de persones desapareixeran, donant pas de nou al trànsit a la zona.

A més d’aquesta, també s’ha reprès una activitat que es va realitzar l’any 2013 emmarcada en aquesta Setmana de la Mobilitat. El dia 27 se celebrarà una ruta junt a l’Associació “Iguals i Sense Traves” i gràcies a la col·laboració de COCEMFE: “Posa’t en el lloc de l’Altre, per un poble accessible”. Es tracta d’una eixida en la qual es visitaran edificis públics i privats, així com diferents zones del municipi per verificar l’accessibilitat de les mateixes. L’alcalde, Lázaro Azorín comentava que la vegada anterior que es va realitzar aquesta ruta, va culminar amb un dossier i modificacions en diversos punts, ara es tracta de seguir aquesta iniciativa i continuar millorant i canviant aquells punts que suposen un problema. Aquest dia tal com explicava Verdú, COCEMFE ens cedirà 8 cadires de roda perquè qualsevol puga posar-se en la pell d’aquells que diàriament es mouen amb aquesta i experimentar els problemes a què s’enfronten i per descomptat intentar solucionar-los.

La Setmana de la Mobilitat també comptarà igual que en campanyes passades amb “El dia sense cotxe” que tindrà lloc el dia 28, en què romandran tancats al trànsit els voltants dels centres educatius, a més dels dos col·legis, l’Escola Infantil Municipal i el Institut, una mesura que tracta de conscienciar al ciutadà dels beneficis de l’ús de vehicles sostenibles.

La Setmana finalitzarà amb una sortida amb bicicleta, diumenge que ve a les Encebres que comptarà amb la col·laboració de la “Penya Ciclista” i en què hi haurà activitats a l’arribada a la pedania, animació i esmorzar per a tots els participants.

 

Te puede interesar

Ir al contenido