Un taller ensenya cóm contar contes quan han canviat els rols de gènere i amb les noves tecnologies

Fecha:

Categorias: Concejalía SS.SS. e Igualdad

Un taller ensenya cóm contar contes quan han canviat els rols de gènere i amb les noves tecnologies

Dins la campanya “Juguem a contar contes… i els capgirem des d’una visió de gènere“, ahir dimecres va tenir lloc al Centre Cultural la primera de les sessions destinada a adults, educadors i família, organitzada per la Biblioteca Pública Municipal “Maxi Banegas”, Cau d’Arrels i la Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere.

Oreto Doménech, especialista en literatura digital del CEFIRE d’Elda, va ser la persona encarregada d’oferir este taller, obert per a tot tipus de públic, i va oferir una mirada neta de prejudicis sobre les experiències literàries lligades a les noves tecnologies, fent entendre als assistents que no existeix una lectura adulta i valorant les grans possibilitats que té la lectura digital, amb exemples d’obres escrites i publicades per dones. De fet, va analitzar la visió de la dona com lectora i com autora.

Des d’una perspectiva de gènere, es pot arribar millor a les noves generacions, donat que en eixes històries els valors que apareixen estan moltes vegades basats en la desigualtat.

Tothom pot saber i contar les mateixes històries, però el que hem de conéixer és cóm podem extraure tot el seu sentit, analitzant i reflexionant sobre les diferents opcions que ens ofereix el món digital per transmetre el contingut d’estes obres. A més, en alguns casos és precís barrejar paper i pantalla, perquè que no es tracta de lectures lineals, donat que s’ha d’ajuntar tot i originar un diàleg aclaridor per a entendre les obres tal i com han sigut concebudes.

Entre el públic estava present la regidora d’Igualtat, Mª José Moya, qui va obsequiar a la ponent amb vi del Pinós en agraïment per la seua participació en la campanya.

Te puede interesar

Ir al contenido