Cinema Fòrum “La mujer Burkinabé, motor de desarrollo” i concentració contra la violència de gènere .

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Concejalía SS.SS. e Igualdad, Noticias

Cinema Fòrum “La mujer Burkinabé, motor de desarrollo” i concentració contra la violència de gènere .

La Plataforma “El Pinós contra la violència de gènere” i Creu Roja del Pinós-l’Alguenya sumen sinergies i per a la nova proposta de cinema fòrum d’aquest divendres han presentat conjuntament el treball audiovisual “La mujer Burkinabé, motor de desarrollo” que es complementa amb l’exposició temporal que es pot veure al Centre de Salut del Pinós fins al dia 11 de maig.

El Curtmetratge documental mostra els programes d’acció en Igualtat de gènere i d’oportunitats que està realitzant Creu Roja en Burkina Faso, país en el qual porten treballant més de 15 anys. Explora la realitat d’un dels països més pobres del món, quant a igualtat de drets entre homes i dones.

Després de visionar el documental, que comptava amb a més d’una desena d’entrevistes parlant  d’igualtat, educació, treball, somnis…, ha donat lloc a un col·loqui on abordar aquesta realitat, en el qual ha participat Santiago López, responsable entre altres, dels Plans d’emergències i dispositius de risc previsible o de Logística Sanitària en Emergències de Cruz Roja, que ha estat present en diferents països i coneix la situació que pateixen aquestes dones de primera mà.

En l’acte ha col·laborat la regidoria d’Igualtat i LGTBI+ de l’Ajuntament del Pinós.

Després de la sessió de cinema, s’han traslladat als portes de l’ajuntament, on juntament amb veïns i veïnes del poble i membres de la corporació municipal com les regidores Mª José Moya, Inma Brotons, Neus Ochoa, Lourdes Yáñez i César Pérez, així com la presidenta de la Comissió de Festes, Elisa Santiago, han participat en l’habitual concentració contra la violència de gènere.

Durant cinc minuts la plaça de l’ajuntament s’ha quedat muda, silenci que s’ha trencat  per donar pas al manifest que ha llegit en forma de poema Treballadora Social de Cruz Roja, Laura Ruiz Urbán.

 

Deja un comentario

Te puede interesar

Ir al contenido