Cinema Fòrum i Concentració Silenciosa Febrer 2023

Fecha:

Categorias: Noticias

Cinema Fòrum i Concentració Silenciosa Febrer 2023

La Plataforma Contra la Violència de Gènere El Pinós, ha dut a terme aquesta vesprada les seues dues activitats mensuals. La primera d’elles ha consistit en la projecció dels dos curts realitzats per l’alumnat de l’IES, inclosos en el projecte Documóvil impulsat per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament del Pinós.

 

Després de l’emissió dels curts titulats “Ser Home” i “ Per*als altres Soc”, s’ha iniciat un debat-col·loqui amb la presència de l’alumnat que ha elaborat els curts, professorat de l’institut i tècnics del projecte, com Pepe Vidal.

A la projecció han assistit més de mig centenar de persones, entre les quals es trobaven docents dels centres educatius de la localitat, l’edil d’Igualtat, Mª José Moya, així com familiars de l’alumnat, els qui no han dubtat a preguntar als joves com havia sigut l’experiència de rodar un curtmetratge i si havien notat algun canvi d’actitud en els seus companys després del visionat d’aquests.

Després del debat i col·loqui, els assistents s’han traslladat a la Plaça d’Espanya, on ha tingut lloc una concentració silenciosa en repulsa per la Violència de Gènere, amb l’assistència de les persones del cinema fòrum, així com la primera tinenta d’alcalde, Silvia Verdú i representants de col·lectius locals. Al final de la mateixa s’ha llegit un escrit recordant la figura d’Alice Guy Blaché, la primera dona realitzadora d’una pel·lícula de ficció.

Cal destacar que el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 7 en 2023 i a 1189 des de 2003. Mentre que el nombre de menors orfes per violència de gènere a Espanya ascendeix a 11 en 2023, i 388 des de 2013.

 

 

Fotos

Te puede interesar

Ir al contenido