Activitats culturals per a celebrar el 9 d’octubre

Fecha:

Categorias: Cultura y juventud, Educación, Noticias

Activitats culturals per a celebrar el 9 d’octubre

 

Un any més el pati del Centre Cultural El Pinós, ha sigut l’epicentre de les activitats programades des de les Regidories de Cultura i Joventut per a celebrar la festivitat del nou d’octubre.

En les activitats han participat prop de 200 persones, entre els xiquets i xiquetes de la casa junt als familiars i han consistit en un esmorzar popular a base de tonya i xocolata, seguit de tallers interactius, on els assistents han tingut l’oportunitat de participar en la cerca de curiositats sobre el territori valencià en una gimcana per tal de trobar un missatge ocult,  també han realitzat un gran mural pintat per els xiquets en les mans que  ha servit de photocall medieval, on s’han convertit per uns moments en dracs, cavallers, reis o regnes. També les  persones assistents han pogut elaborar un quadre simulant focs d’artifici.

Els jocs populars de fustacomo el tres  en ratlla o el futbolí també han format part de les activitats que han finalitzat en un ball multitudinari.

Totes aquestes activitats han tingut com a finalitat el difondre la cultura i història valenciana i posant en valor les nostres senyes d’identitat.

La regidora de Cultura de l’ajuntament del Pinós Silvia Verdú es trobava contenta per la participació  dels xiquets i xiquetes “ ja que es tallers estan orientats a recordar el nou de octubre i perquè estem ací” .

Recordar que durant els dies previs a aquestes celebracions en els col·legis públics de El Pinós , l’alumnat ha treballat temes relacionats amb aquest dia com la història de Jaume Primer.

 

FOTOS 

Te puede interesar

Ir al contenido