Valoració positiva del Voluntariat Ambiental 2020

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente, Noticias

Valoració positiva del Voluntariat Ambiental 2020

  • Les activitats de vigilància del nostre entorn s’han portat a terme estos mesos de juliol i agost, encara que la COVID-19 ha impedit fer algunes de les accions previstes.
  • Com han destacat les monitores., dels 8 incendis d’este estiu en el terme municipal, el més rellevant va ser el de la Rambla dels Purgateros en la segona setmana d’agost.

L’emissora municipal Radio Pinós ha oferit hui dimarts un nou programa de l’espai “Rincón Verde”, en esta ocasió per a realitzar una valoració del Voluntariat Ambiental de l’estiu d’enguany, que ja ha arribat a la seua fi.

En el programa han pres part les monitores Pilar Leal Bernal i Lorena Escandell Carbonell, junta a Amanda Albert, tècnica de Salut Ambiental de l’Ajuntament del Pinós.

Totes elles han valorat de forma molt positiva esta etapa, que s’ha desenvolupat durant els mesos de juliol i agost, esperant que l’any que ve es puga tornar a realitzar.

Tant per a Pilar Leal Bernal i Lorena Escandell Carbonell, “es tracta d’una experiència en la qual aprens moltes coses”. A pesar que molta gent és responsable, opinen que “encara hi ha persones amb falta de conscienciació pel medi ambient”.

A pesar que part dels objectius del Voluntariat Ambiental són previndre incendis forestals en els espais naturals del terme municipal del Pinós (Serra del Reclot, Cabeço de la Sal i Serra de Salines), la seua labor també és la de protegir i conservar els espais naturals i el patrimoni natural que alberga.

Per tal motiu han mostrat la seua indignació quan observaven abocaments incontrolats, “ja que hi ha serveis municipals actius i gratuïts per a la recollida gratuïta de deixalles, utensilis i mobiliari en desús, així com l’ECOPARC. Conservar les nostres muntanyes és part de tots”, han manifestat les monitores.

Durant els últims dos mesos han format un bon equip i han aprés uns dels altres. “Hem treballat amb molta il·lusió per a cuidar el nostre entorn natural”, afirmaven tant Pilar com Lorena.

Per part seua, Escandell considera que “el nostre entorn està poc valorat i el tenim ací per a gaudir-lo. La majoria de la gent que ha visitat l’aula aquest estiu és gent de fora”.

La seua labor també ha sigut la d’assessorar els visitants que enguany, majoritàriament, han sigut d’Elda, Novelda o Crevillent, entre altres llocs. Per a Escandell “cal posar més en valor el nostre entorn”.

Escolta l’entrevista en aquest enllaç:

https://cutt.ly/NfcGtmY

Malgrat els 8 incendis que s’han produït este estiu en el terme municipal, molts d’ells es van produir en terrenys, bancals o cunetes. Un dels més rellevants es va produir en la Rambla dels Purgateros, situada en el paratge del Faldar de la Serra del Coto, i que va afectar 3,3 hectàrees de superfície forestal.

“En estos 23 anys de voluntariat ambiental han sigut moltes les persones que han vetlat per les nostres muntanyes i és d’agrair tota la labor dels voluntaris/es”, afirmava Amanda Albert –tècnica de Salut Ambiental-, qui també donava les gràcies la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, així com a l’Ajuntament del Pinós, per continuar apostant pel projecte.

Cal assenyalar que enguany, i a causa de la COVID-19, moltes de les activitats no s’han pogut portat a terme. Per això esperen que l’any vinent les puguen realitzar en el paratge natural de la Muntanya Vedat del Pinós.

Te puede interesar