Usuaris dels horts urbans han rebut hui les primeres bosses de compost

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente, Noticias

Usuaris dels horts urbans han rebut hui les primeres bosses de compost

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, i l’edil d’Agricultura i Medi Ambient, Silvia Verdú, han fet lliurament aquest matí de les primeres bosses de compost obtingut en la compostera comunitària instal·lada en els horts urbans municipals, sent rebudes amb satisfacció per les persones que cultiven les seues fruites i verdures en algunes de les parcel·les existents en el recinte promogut per l’Ajuntament del Pinós.

Ho han fet al costat de responsables del Consorci Crea, l’educador ambiental Antonio Martínez, i el tècnic municipal del departament d’Agricultura, Eduardo Rico.

El consistori ha preparat un desdejuni en un dels espais amb ombratge, per a compartir uns moments amb les persones usuàries de les parcel·les i conéixer les seues respectives experiències en el cultiu de productes de temporada utilitzant les tècniques més respectuoses possibles, a les quals ara se suma aquest compost elaborat amb els residus dipositats des de fa uns mesos, dels quals ha resultat un producte d’una qualitat extraordinària, ideal per a ser utilitzada en el camp.

Hem parlat amb algunes d’aquestes persones sobre el que els aporta aquesta experiència, ja que hi ha per a qui aquesta és la seua primera experiència amb el món agrícola.

L’edil d’Agricultura, Silvia Verdú, ha anunciat que aquesta experiència tan positiva s’ampliarà a altres punts del nucli urbà, ja que pròximament s’instal·laran dues noves composteres comunitàries, una en la zona del pàrquing del mercat i l’altra al carrer Calderón de la Barca, i espera que la ciutadania col·labore, pels beneficis que suposa aquest reaprofitament dels residus orgànics i perquè això es tradueix en una reducció en els costos del servei de recollida de fems.

El compost és un adob orgànic d’elevada qualitat per a plantes, cultius i terres amb necessitat de nutrients i el seu ús evita l’ús de fertilitzants químics i la seua conseqüent contaminació.

 

 

 

Te puede interesar