Tot preparat per a la celebració de la X Trobada Pedra Seca

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias, Pag. Turismo

Tot preparat per a la celebració de la X Trobada Pedra Seca

Estás en: Inicio | Tot preparat per a la celebració de la X Trobada Pedra Seca

Tot preparat per a la celebració de la X Trobada Pedra Seca

Hui dimarts, a la ràdio municipal, s’ha portat a terme un sorteig per a premiar la fidelitat dels usuaris de les xarxes socials de la X Trobada Pedra Seca, premiant-los amb exemplars del monogràfic de la Revista del Vinalopó dedicat enguany a la pedra seca, editat pel Centre d’Estudis Locals del Vinalopó i que va ser presentat enguany al Pinós.

Els guanyadors han segut José Francisco Escolano Martínez, Luis del Valle, Vane Diago, Rafa Rico Lucas i Ivana Ponsoda, i des de l’organització es remetrà a cadascun d’ells la revista a sa casa.

Recordar que es podia participar al sorteig sent seguidor de les pàgines de Facebook CEL Vinalopó i X Trobada Pedra Seca, convidant a 2 o més amics o compartint públicament esta publicació al mur personal. També es podia tenir una participació extra a www.instagram.com/xtrobadapedraseca.

La regidora de Cultura, Silvia Verdú, i l’agent de desenvolupament local, Eva Jara, han avançat que les inscripcions per a participar a la Trobada van a bon ritme i són moltes les ponències que es presentaran per professionals que vindran de tot el país.

Silvia Verdú ha destacat el dur treball que comporta organitzar una trobada com esta, amb paraules d’agraïment per a les tècniques Clara Pérez i Eva Jara, per a la regidora Neus Ochoa i per a l’alcalde Lázaro Azorín, que des d’un primer moment van apostar per donar a conèixer el nostre patrimoni i posar en valor l’ofici de riber. “Poca gent pot fer hui en dia una riba o un cuco, i encara que coneixem eixes estructures arquitectòniques, per a nosaltres és molt important conservar esta tècnica. Per això les jornades seran molt importants, sobretot després que fora declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO”, destacava la regidora.

Per a la tècnica Eva Jara, “la Trobada no ha de ser un esdeveniment aïllat, i per això agraïm la implicació dels comerciants locals, que s’estan sumant decorant els seus aparadors amb referències a la pedra seca”.

La regidora anima al pinosers i pinoseres a ser partícips de les activitats que s’han programat, que inclouen ponències tècniques, taules redones, a més d’una part turística i lúdica, i espera que els visitants aprenguen i s’emporten a casa un bon record de la Trobada i el nostre poble.

SILVIA VERDÚ – Regidora de Cultura

Te puede interesar

Ir al contenido