TAULES INICIA AMB UNA TAULA REDONA EL SEU 40 ANIVERSARI

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud

TAULES INICIA AMB UNA TAULA REDONA EL SEU 40 ANIVERSARI

Enguany es complixen 40 anys de trajectòria del grup Taules Teatre, i esta vesprada ha tingut lloc al Centre Cultural una taula redona en la qual s’ha posat en valor el paper dels grups de teatre amateurs dins el panorama provincial, regional i inclòs nacional.

La regidora de Cultura Silvia verdú i l’Alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, han sigut els encarregats d’obrir l’acte, a continuació s’ha projectat un vídeo, on s’ha fet un repàs amb imatges de la trajectòria del grup, durant estos 40 anys.

La taula redona estava titulada “Hablando de Teatro: Taules Teatre, cuarenta años de pasión por el teatro”, i en ella han participat el dramaturg alacantí Juan Luis Mira; Juan Antonio Roche, professor de la Universitat d’Alacant; José Antonio Pérez Fresco, cofundador de Taules; i José Ferrándiz Lozano, director cultural de l’Institut Alacantí de Cultura “Juan Gil-Albert”, depenent de la Diputació d’Alacant. Organismes que juntament amb l’Ajuntament del Pinós han organitzat la cita, on s’ha posat de manifest la força del teatre amateur com a pedrera de la que van eixint les noves figures de l’escena.

Tots els ponents han destacat que la pervivència tants anys de Taules Teatre es conseqüència de la altíssima qualitat que ha mantingut en els muntatges que ha posat en escena des dels seus inicis, i fruit d’això són els nombrosos reconeixements que ha anat aconseguint al llarg dels anys, sobretot en aquesta última etapa.

Al col·loqui també han estat presents l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín i l’edil de Cultura, Silvia Verdú que han volgut donar suport al teatre i al treball d’un dels grups amb major trajectòria del Pinós.

A més, moltes de les obres que estan posant-se en escena pels grups aficionats són de producció pròpia, d’autors també aficionats i escrites per a grups que ho son, i s’han de posar en valor catalogant-les com treballs literaris.

Fotos: https://www.facebook.com/pg/TelepinosMCM/photos/?tab=album&album_id=2168771426545047

Te puede interesar

Ir al contenido