SOLTA DE GLOBUS A PRO DE LA DISTRÒFIA MUSCULAR DE DUCHENNE

Fecha:

Categorias: Noticias

SOLTA DE GLOBUS A PRO DE LA DISTRÒFIA MUSCULAR DE DUCHENNE

Avui se celebra el dia de la conscienciació mundial de la malaltia rara distròfia muscular Duchenne i el pinoser Martín Pérez, afectat de la mateixa ha volgut fer un gest per promoure la investigació i visualitzar aquesta malaltia.

A la Torre del Rellotge, familiars, amics i també l’alcalde de Pinós, Lázaro Azorín, s’han unit a aquesta causa aportat un xiquet granet de sorra, un gest solidari que s’ha segellat amb la solta de diversos globus.

Paqui Vigueras, mare de Martí ha llegit un manifest en què ha reivindicat la importància i necessitat del suport i l’ajuda perquè aquesta malaltia rara siga investigada.

La Distròfia Muscular de Duchenne és una malaltia rara neuromuscular lligada al cromosoma X que afecta un de cada 3.600 homes, aproximadament. El malalt desenvolupa una distròfia muscular que avança ràpidament a causa de la mutació d’un gen que provoca l’absència completa de distrofina, la proteïna dels músculs. El pronòstic és greu i l’esperança de vida és significativament reduïda.

Te puede interesar

Ir al contenido