SIGNAT EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ DEL PROJECTE IL·LUMINAT QUE PROMOU L’ESTALVI ENERGÈTIC

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente, Noticias

SIGNAT EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ DEL PROJECTE IL·LUMINAT QUE PROMOU L’ESTALVI ENERGÈTIC

Este matí i en l’Ajuntament del Pinós, s’ha dut a terme el conveni de col·laboració amb els centres educatius, referent a la posada en marxa del Projecte “Il·lumina’t. En el nostre municipi no es perden les energies”, coincidint amb el Dia Mundial de l’Urbanisme,  una jornada on es reconeix i promou el paper dels ciutadans i autoritats sobre l’impacte ambiental que produïx el desenrotllament de ciutats i territoris.

Es tracta de un nou projecte que pren forma per conscienciar a la ciutadania de la importància de treballar per aconseguir una societat compromesa amb l’estalvi energètic i on la participació dels alumnes dels centres escolars està tenint un paper principal. Amb el suport de l’ajuntament, per mig de les Regidories d’Educació, Medi Ambient i Enllumenat, iniciativa que serveix per a aprendre a estalviar en energia des de xiquets.

En l’acte han estat presentes les regidores de Medi Ambient, Silvia Verdú i d’ Educació, Neus Ochoa, juntament amb Ferran Guillen com a coordinador de l’activitat. En representació dels centres educatius han estat presentes, cinc alumnes, acompanyats en el cas del CEIP San Antón, per Margarita Verdú, i el director del centre, Evarist Palomero i en el cas del CEIP Santa Catalina, per la mestra Reme Hernández.

Per a la regidora d’Ecucació, Neus Ochoa des que vam conèixer el projecte “hem apostat per ell, ja que es tracta de conscienciar als xiquets i també a la ciutadania de tenir un consum responsable i que millor que començar per els escolars”.

Per a Ferrán, “amb aquesta iniciativa els alumnes dels dos col·legis acabaran sent més intel·ligents energèticament i desprès ho podran aplicar a casa”. El coordinador de l’activitat és conscient que hi ha vegades que la calefacció està més alta quan això té una despesa energètica. En el cas de l’ajuntament tindran que conscienciar-se per aconseguir estalviar, ja que els mesuraments de hui per part dels xiquets, en el propi consistori han demostrat que la calefacció està molt alta, 25 graus, lo que suposa una despesa energètica. Des de hui els responsable municipals s’han compromès a fer els deures per a la propera mesura.

Silvia Verdú, com regidora de Medi Ambient, “es tracta d’un projecte prioritari i important per a l’ajuntament, en el que tindran que conscienciar-se per aconseguir estalviar energèticament. La idea és dur-ho a terme a tots els edificis municipals”.

En aquest projecte les escoles es comprometen a implantar mesures d’estalvi energètic des dels millors hàbits de consum i el consistori a tornar un 50% de l’estalvi de les factures de la llum i el gasoil als dos centres docents.

La innovació educativa és un aprenentatge de servei. No és el mateix explicar el canvi climàtic que veure cóm es pot fer una realitat. I els alumnes aprenen que el luxòmetre servix per medir la intensitat de llum, amb el termòmetre tan sols en tres minuts es poden fer medicions sobre la calefacció, a més de l’ús de llums, persianes…  comprovant els que són necessaris i els que no.

PREMIS CONAMA

Recordem que el Pinós és l’únic municipi de la Comunitat Valenciana que va ser seleccionat per a formar part dels premis CONAMA (Congres Nacional de Medi Ambient), el major esdeveniment de caràcter ambiental a escala nacional (els guanyadors es donaran a conèixer el pròxim 16 de novembre), i es lliuraran del 26 al 29 de novembre en el Palau de Congressos de Madrid, i comptarà amb la participació d’Endesa, Greenpeace, a més d’altres granes empreses i associacions que patrocinen l’esdeveniment.

L’Ajuntament del Pinós desitja que el projecte tinga molt bon acolliment, ja que seria un bon incentiu per als escolars i per al propi consistori. Cal destacar que Ferran Guillén, s’ha presentat com a voluntari i acudirà a aquest congrés amb la finalitat de conèixer més mesurades d’estalvi energètic.

 

GALERÍA FOTOS:

Te puede interesar

Ir al contenido