Prop d’un 80% de la població pinosera major de 12 anys ja està vacunada amb la pauta completa

Fecha:

Categorias: Concejalía Sanidad, Noticias

Prop d’un 80% de la població pinosera major de 12 anys ja està vacunada amb la pauta completa

  • Hui dimarts comença la immunització sense cita prèvia

 

Un total de 5.539 persones ja estan vacunades al Pinós amb pauta completa, segons dades oferides pel Centre de Salut del Pinós, açò suposa un 77,5% de la població major de 12 anys.  Comptant amb la població de la veïna localitat d’Alguenya, 922, al centre de salut s’han vacunat 6.461 persones en total.

Destacar que fa uns dies, la consellera Ana Barceló va indicar que l’objectiu establit en principi per la Generalitat Valenciana era aconseguir el 70% de població major de 12 anys vacunada amb pauta completa el dia 9 d’octubre, taxa que ja s’ha superat en arribar a més d’un 80%, per damunt de la mitjana nacional.

En estos moments, la incidència acumulada al Pinós es situa en 62,31 casos per cada 100.000 habitants, enregistrant un descens progressiu i seguint així la tendència de la majoria de municipis valencians, el que ha fet que la Conselleria de Sanitat decidira flexibilitzar les restriccions.

Per a la regidora de Sanitat, María José Moya, “és molt important la xifra de vacunació aconseguida per a evitar la propagació del virus, per això m’agradaria felicitar al Centre de Salut pel seu treball i a la ciutadania per la seua responsabilitat i col·laboració durant estos mesos. També destaca la seua satisfacció per la baixada de la incidència al Pinós, «encara que, com sempre diem, cal no abaixar la guàrdia perquè la COVID-19 continua present. Per això és fonamental continuar complint les mesures sanitàries establides i que tots i totes coneixem ben bé»

NOVA FASE DE VACUNACIÓ

Per altra banda, a partir de hui dimarts, 7 de setembre, els 133 punts de vacunació massiva que hi ha distribuïts per tota la Comunitat Valenciana, entre ells El Pinós, enceten una nova fase d’immunització de la població fins que acabe setembre. Sobre esta vacunació oberta, Antonio Mira, el coordinador d’Infermeria, comenta que “actualment és molt poqueta la gent que demana vacunar-se i hem de tenir en compte que per cada vial son sis dosis. No podem obrir un vial per a una persona que vinga i tirar les cinc restants, s’han de rendibilitzar les vacunes”. Per això, el coordinador d’Infermeria demana que les persones interessades concerten cita amb el Centre de Salut per tal d’aprofitar al màxim les dosis a subministrar.

De fet, atenent al ritme actual, el centre de salut ha decidit establir els dijous per a inocular les primeres dosis, i així concentrar en una mateixa jornada totes les cites setmanals, per tal de no perdre cap dosi. En cas de pujar les sol·licituds s’estudiaria cóm incrementar els horaris o dies. Tan sols s’ha de telefonar al centre de salut i demanar cita per entrar en les llistes de vacunació.

Pel que fa a la gent jove de 12 a 18 anys, es continua administrant la segona dosi, encara que algunes d’estes persones no estan acudint a la cita prevista, motiu pel qual des del centre es fa una crida, ja que es important comptar amb la pauta completa per a estar immunitzat contra la malaltia.

Mira també recorda que aquelles persones que no s’hagen vacunat per haver passat el Covid han d’esperar a fer-ho 30 dies després de superar-lo. En el cas de menors de 65 anys se’ls administrarà una sola dosi i a les persones per damunt d’eixa edat les dues vacunes.

Aconsella que la gent es vacune perquè “així l’impacte del virus en l’organisme és prou menor i quanta més gent estiga immunitzada serà més fàcil aconseguir la seua extinció. De fet, ja no hi ha tanta gent major ingressada als hospitals, que és la que més prompte va accedir a la vacunació”.

De moment la vacuna que s’està administrant al centre de salut continua sent la Pfizer, amb dues dosis en un interval de tres setmanes.

Te puede interesar