PROP DE 1.400 ALUMNES HAN COMENÇAT HUI EL CURS ESCOLAR AL PINÓS

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Noticias

PROP DE 1.400 ALUMNES HAN COMENÇAT HUI EL CURS ESCOLAR AL PINÓS

La millora de les infraestructures dels centres educatius a través del programa Edificant, la gratuïtat per als alumnes de 2 a 3 anys i la posada en marxa de la tutoria entre iguales a l’institut, són algunes de les novetats del curs escolar 2018/2019, que hui s’ha iniciat, on s’han matriculat un total de 1366 alumnes, des d’Infantil fins hasta Batxillerat.

L’Escola Infantil, perfectament condicionada després de l’episodi de pluges torrencials del passat 16 d’agost, enguany acull a 136 alumnes, distribuïts en 11 classes, cinc d’1 a 2 anys, quatre de 2 a 3 anys, així com dos classes de nadons.

El servici de menjador es presta des de hui dilluns per als alumnes del passat any, mentre que les noves incorporacions ho podran realitzar en octubre.

La novetat en este centre és la gratuïtat de los alumnes de 2 a 3 anys, al acollir-se als programes de la Generalitat Valenciana, estant a l’espera del canvi de la coberta d’uralita, a través d’una subvenció de Diputació.

Al CP San Antón són 343 els alumnes que han iniciat curs, d’ells 104 d’Infantil i 239 de Primària. El menjador prestarà el seu servici a partir del dilluns 17 de setembre.

Enguany la temàtica del projecte que han escollit com a línia per a tot el curs es un homenatge als nostres majors. A més, el centre continuarà enguany amb el programa Tutoria entre Iguals (TEI).

En el CP Santa Catalina cursaran estudis 365 alumnes, dels quals 106 pertanyen a Infantil i 259 a Primària. En este cas, el menjador inicia la seua activitat demà dimarts 11 de setembre.

El col·legi continuarà immers al programa Erasmus +, amb l’intercanvi amb diversos països.

Tant al col·legi San Antón com al Santa Catalina, l’entrada dels alumnes de 3 anys és escalonada durant tot esta setmana, per facilitar l’adaptació.

Per últim, a l’institut, la matrícula arriba als 522 alumnes d’ESO, Batxiller i Formació Professional Bàsica, i la plantilla és de 59 professors. Durant el curs es continuarà amb el programa d’intercanvi d’alumnes, en este cas amb Noruega, i el programa de dinamització i animació lectora.

La novetat d’enguany radica en la posada en marxa del programa Tutoria entre Iguales, amb el qual es pretén millorar la convivència al centre. La tutorització serà entre alumnes de 3º a 1º de ESO.

Este matí, la regidora de Cultura, Silvia Verdú, junt a l’Alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, han cursat una visita a l’Escola Infantil Municipal, per a comprovar el primer dia de classe. Verdú ha destacat la gran qualitat de l’ensenyament que s’imparteix a l’escola municipal.

L’Alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, ha agraït el treball que porten a terme els diferents claustres de professors per millorar l’educació dels alumnes.

Sobre la millora de les infraestructures educatives, l’alcalde ha anunciat que per a les obres de l’aïllament a l’Institut ja s’ha cursat invitació a les empreses. Pel que fa a les obres en San Antón i el nou gimnàs de Santa Catalina, abans que acabe l’any estaran redactats els projectes. Per últim, sobre el canvi de coberta a l’Escola Infantil, l’obra es portarà a terme el pròxim estiu, per a no interferir amb les classes.

 

Te puede interesar

Ir al contenido