PROJECTE OLIVETA – CINEMA-FÓRUM

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Concejalía igualdad, Noticias

PROJECTE OLIVETA – CINEMA-FÓRUM

La sessió de Cinema-Fòrum d’aquest divendres 6 de maig, organitzada per la Plataforma “El Pinós contra la violència de gènere”,  ha exposat un interessant projecte realitzat per l’alumnat de l’aula de música de l’IES Pare Arques de Cocentaina: “Projecte Oliveta: Música, Cinema i Violència de Gènere”.

Un projecte educatiu que ha adaptat el romanç Oliveta, recollit a Cocentaina pels germans Just i Joaquim Sansalvador l’any 1923, que narra una historia amb violència contra la dona en l’àmbit familiar.

En aquest projecte l’alumnat ha deixat de ser mer espectador per a convertir-se  en protagonista de la solució. Baix la mirada del propi alumnat naix el curtmetratge “Un miler de raons”, adaptant a l’actualitat una història de violència familiar i relacions de persones del mateix sexe des de diferents fronts, i els ha permès visibilitzar aquesta xacra social que un segle després perdura en la nostra societat.

Però no sols ha sigut enriquidor crear el curt d’aquest projecte, ja que la motivació ha anat mes lluny i han creat la seua pròpia banda sonora. Treballant la composició i enregistrament de la banda sonora al costat de reconeguts professionals del mon de la música valenciana, com ha el compositor Francisco Valor i també amb el cantautor Andreu Valor. Així va nàixer “Trencant fronteres”.

A part també s’han visualitzat dos videoclips dins del mateix projecte, un d’ells on han treballat la violència de gènere entre adolescents, i l’altre contra els micromasclismes.

El Curtmetratge ha sigut guardonat al festival internacional Cinema Jove Valencià, a la secció de joves creadors, amb una menció a la pel•lícula més innovadora.

 

 

Te puede interesar