PRESENTAT EL I CERTAMEN DE TEATRE CÒMIC DEL PINÓS AMB LA REPRESENTACIÓ DE L’OBRA “ATRA BILIS”

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias

PRESENTAT EL I CERTAMEN DE TEATRE CÒMIC DEL PINÓS AMB LA REPRESENTACIÓ DE L’OBRA “ATRA BILIS”

Aquest dissabte s’ha presentat el calendari de representacions del I Certamen Nacional de Comèdies del Pinós, que des De hui i fins el 17 de novembre inclourà cinc funcions, de les quals tres entraran en concurs (d’un total de 60 que es van presentar), tal com ha donat a conèixer el director del certamen, Javier Monzó, tot i que un vídeo elaborat pels Mitjans de Comunicació Municipals ja ha avançat unes imatges de cadascuna de les comèdies seleccionades.

Aquestes seran les obres a concurs:

Dissabte 20 d’octubre, Carabau Teatre, d’Alaquàs (València), posarà en escena “Estocolmo. Se acabó el cuento”.

El dissabte 27 d’octubre, Mecmenos, de Leganés (Madrid), representarà “Trío de Cuatro”.

I el 10 de novembre, la companyia Maru-Jasp, d’Alcalá d’Henares (Madrid), posarà en escena l’obra “Si algo puede suceder, aunque parezca improbable, acaba sucediendo de manera inevitable”.

Totes les funcions seran a les 20:00 hores, i l’entrada per a cadascuna és de 5 euros, encara que hi ha un bonus per assistir a les tres pel mòdic preu de 10 euros.

La cloenda del certamen serà el dissabte 17 de novembre, i abans del lliurament de premis, el públic podrà gaudir de l’estrena de Yorick Teatre “El pasdoble del detectiu Terratrèmol”, obra fora de concurs com la d’aquesta vesprada.

Després de donar a conèixer tota la programació del certamen han accedit a l’escenari Belén Jara, tècnica de Cultura, el vicepresident de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, Matías González, i l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, per mostrar el seu recolzament al naixement d’aquest nou certamen teatral.

Belén Jara, en nom de la regidora de Cultura, Silvia Verdú, ha oferit a l’organització del certamen tot el suport municipal, animant-los a conquerir noves metes.

Per al vicepresident de la Federació, El Pinós mereix tenir un certamen com aquest. Segons ha comentat, “teniu una gent increíble, perque enguany s’ha creat aquest certamen de comedies i l’any que ve està previst que es celebre ací, al Pinós, l’assemblea general de la federació. Tot açò posarà al vostre poble al mapa teatral de tota la Comunitat, encara que ja ho està per la qualitat dels grups que teniu, Taules i Yorick”.

L’alcalde Lázaro Azorín ha agraït a la Federació que haja triat El Pinós per a la seua assemblea de l’any que ve i sobre el certamen ha recordat cóm es va gestar, destacant “la gran acollida que va tenir, donat que en poc temps van arribar eixes 60 propostes teatrals interessades en participar. Per això, a més de donar les gràcies a tots eixos grups per haver intentat formar part d’aquesta primera edició, també m’agradaria donar-li les gràcies a Javier i al seu equip pel treball que han portat a terme per a posar en marxa l’esdeveniment”. L’alcalde s’ha mostrat orgullós de la gran quantitat d’agrupacions locals que contribueixen a fer cultura en el nostre poble.

En acabar els discursos, organitzadors i autoritats han desplegat la pancarta que a partir de demà anunciarà les obres en cartell a un dels ponts de la rotonda del Badén.

REPRESENTACIÓ DE L’OBRA “ATRA BILIS”

Després del protocol·lari acte d’inauguració ha tingut lloc la representació teatral de l’obra “Atra Bilis. Cuando estemos más tranquilas”, per a la que el públic venia preparat, donat que a l’accedir a la sala els espectadors han segut obsequiats, com si fora un vetlatori, amb una espècie d’esquela funerària en la qual Yorick presentava al repartiment d’actrius protagonistes de la funció, i també els tradicionals caramelets de violetes.

Sobre l’escenari quatre dones de dol, en una escena de l’Espanya profunda, ambientada en un caseriu don s’acaba de morir el senyoret. Manies, draps bruts, cels, rancors,… van sorgint de les conversacions d’aquestes dones, però també moments per a les rialles.

A eixes quatre dones els han donat vida Paloma Escandell, Amparo Simón, Mª Ángeles Pérez, totes elles de l’Alguenya, i la pinosera Reme Carbonell, dirigides per Sergio Ramírez, encara que hi havia una altra dona sobre l’escenari, Eva Celiberti, qui ha posat la música en directe amb el piano.

 

MÁS FOTOS DEL EVENTO

Te puede interesar