Presentades les Jornades d’Agricultura i Recursos Hídrics

Fecha:

Categorias: Concejalía Agricultura, Noticias

Presentades les Jornades d’Agricultura i Recursos Hídrics

  • “És necessària una alternativa per a poder continuar mantenint l’agricultura ja que es tracta d’un bé que hem de cuidar moltíssim” ha manifestat Silvia Verdú.
  • L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín comparteix la preocupació pel futur d’aquest bé tan preuat.

L’edil d’Agricultura, Silvia Verdú i l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín presenten les Jornades d’Agricultura i Recursos Hídrics ham el títol, “Valoremos el agua su sostenibilidad y garantía”.

Els responsables municipals estan molt preocupats per la problemàtica de l’aigua, ja que es tracta d’un bé molt preuat, tal com han manifestat durant la presentació.

Les jornades naixen de la necessitat i de la preocupació que li arriba a la regidora d’Agricultura, a través de les SATS, cellers, o els sindicats agraris sobre els aqüífers que en pocs anys poden veure reduïdes les concessions.

“És necessària una alternativa per a poder continuar mantenint l’agricultura ja que es tracta d’un bé que hem de cuidar moltíssim” ha manifestat Silvia Verdú. “Ara estem en una situació molt complicada perquè la gran majoria d’aqüífers que ens envolten estan sobre explotats pel que cal treballar en nous plans d’ordenació que garantisquen l’aigua per al present i el futur.

Respecte al transvasament Xúquer-Vinalopó, el tram que connectarà amb el Pinós té un cost de 13 milions d’euros des de la bassa del Toscar fins als Cabecicos, l’edil ha comentat que des de l’ajuntament s’està treballant molt seriosament perquè el transvasament siga una realitat i el cost per a l’agricultor siga el mínim possible.

Per a l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, “no cal jugar amb el tema de l’aigua ja que es tracta d’una gran responsabilitat”. El primer edil està molt preocupat amb aquest bé tan preuat afirmant que, “no s’està optimitzant”, afegint que no podem tindre carències d’infraestructures per al dia de demà”.“Es tracta d’un problema social i cal buscar un equilibri entre tots i totes, així com una major resposta per a donar alternativa als aqüífers sobre explotats”, ha manifestat Azorín.

Les jornades tindran lloc el dijous, 29 de juliol a la Casa del Marbre i del Vi, a les 19 hores i en la ponència participaran:

– Francisco Zapata Raboso, Cap del Servei del cicle integral de l’aigua de la Direcció General de l’Aigua d’Alacant.

– Miguel Polo Cebellán, president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

– Marc García Manzana, comissari.

– Silvia Verdú, regidora d’Agricultura.

– Lázaro Azorín, alcalde del Pinós.

Les places són limitades i és imprescindible recollir la invitació en el Centre Cultural, 965 47 83 29.

Les jornades es realitzaran amb totes les mesures COVID. L’ús de la màscara serà obligatori.

 

Te puede interesar

Ir al contenido