Presentada l’agenda d’activitats de la Campanya Salut, Esport i Joventut 2021

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Deportes, Concejalía Sanidad, Noticias

Presentada l’agenda d’activitats de la Campanya Salut, Esport i Joventut 2021

A partir del proper cap de setmana, i durant tot el mes de maig, tindrà lloc la Campanya de Salut, Esport i Joventut 2021, que ha segut presentada este dilluns per l’alcalde Lázaro Azorín, juntament amb la regidora de Cultura i Joventut, Silvia Verdú, la de Sanitat, María José Moya, i el d’Esports, Iván Pérez.

Per a Silvia Verdú, el fet de presentant la campanya ja era important, perquè l’any passat el confinament per la pandèmia va obligar a fer sols activitats virtuals. Si be l’experiència va ser molt bona, poder realitzar novament activitats presencials és molt important per als regidors i tècnics implicats en l’organització d’una campanya “ideada per arribar a la gent jove i menys jove del poble”.

La primera activitat, denominada “Conoce el Cabeço con nuestras rutas”, començarà el divendres 30 d’abril a les 20 hores fins el diumenge dia 2 a les 12 de la nit. Com ha explicat el regidor Iván Pérez, es tracta de la marxa virtual senderista circular nocturna Pujada al repetidor, preparada juntament amb el Club de Muntanyisme, amb tres rutes de diferent dificultat adaptades per a disfrutar del Cabeço. No cal inscripció, donat que l’activitat és gratuïta.

Els dies 4 i 6 de maig hi ha programat el taller “Primeros Auxilios, Uso del Desfibrilador y Protocolos de Actuación”, amb dos torns per la limitació d’aforaments. Està dirigit a majors de 14 anys i la limitació és de 15 places. Les sessions tindran lloc a la Casa del Marbre i del Vi, la inscripció és gratuïta però s’ha de reservar plaça per mig de la web de l’Àrea d’Esports.

Del 8 al 28 de maig es farà la pujada virtual a la Fàtima. El regidor d’Esports ha presentat el format diferent que tindrà la prova, recordant que l’any passat ja es va fer així però que ara s’ha establit també un format de lliga running. Durant tres setmanes es podran fer les tres proves puntuables, mantenint-se la marxa senderista de 10km i les carreres de 5 i 10 km, amb uns recorreguts que acabaran a l’ermita. Aquelles persones que desitgen participar han d’inscriure’s i descarregar-se el dorsal i enviar 3 fotos en punts de control de la prova. La prova està organitzada pel Club Atletisme “Cabeço de la Sal” i la regidoria d’Esports.

I per als dies 22 i 23 de maig s’ha programat una Master Class, amb activitats Fit dirigides de zumba, balls, defensa personal i iniciació a les arts marcials, per a majors de 16 anys, i també per a menors que vagen acompanyats per una persona adulta. Segons ha explicat el regidor, en l’annex a l’Estadi Perfecto Rico Mira s’habilitarà un escenari per a estes activitats, que tindran un aforament controlat. L’activitat també és gratuïta però s’ha de fer una inscripció prèvia reservant plaça en el web d’Esports.

Les activitats lligades amb la salut les ha presentat la regidora de Sanitat, María José Moya.

Per una banda es troba el taller teòric-pràctic “Suelo Pélvico: Cómo es, aprende a cuidarlo”, que el dissabte 8 de maig oferirà Rosa Domingo Ibáñez, fisioterapeuta i gerent de Fisiopilares Studio, en horari matinal. Serà necessari inscriure’s al Centre Cultural. La capacitat està limitada a un màxim de 15 persones.

La segona activitat serà la xarrada-col·loqui “La Salud mental también va contigo”, amb claus per a cuidar-nos en temps de pandèmia. Estarà a càrrec de Rosario Tomás Maciá, directora de la Fundació Sanamente i del Centre de Rehabilitació i Integració Social de Villena. Serà en la vesprada del dijous 13 de maig en el Centre Cultural. El màxim d’assistents serà de 24 persones i cal inscripció prèvia en el telèfon 965478329. La regidora estima que serà una xarrada prou interessant degut a l’increment del nivell d’ansietat que tenim actualment. S’ha volgut centrar l’atenció en la salut emocional i es comptarà amb l’experiència d’un usuari expert del centre, Antonio Ramos Bernal.

I la tercera cita relacionada amb la salut serà la tradicional donació de sang, el dilluns 24 a la Casa del Marbre i del Vi, de 17 a 20,30 h. Moya espera que el Pinós continue sent un poble exemplar i solidari, recordant que en l’última donació van ser 36 les persones que van poder donar un poquet de la seua sang per salvar vides.

Per la seua banda, la regidora de Cultura i Joventut ha agraït al personal tècnic de les àrees implicades en la campanya el seu treball.

Per als escolars de 4art d’ESO de l’institut hi ha prevista una representació teatral, “Mi mejor amigo, yo” (Tribut al musical de Broadway: Dear Evan Hansen), per Taules Teatro, que compta amb Alberto Sogorb, Ana Arrarte, Ferrán Leal, Juan Ángel Campillo, Raquel Méndez, Consue Pérez, Silvia Graciá i Jose A. Pérez Fresco, qui també dirigeix l’obra. La regidora ha agraït a Taules que faça la preestrena de l’obra per als adolescents del municipi, donat que parla de la por a no ser acceptats, i recordant que sempre hi ha algú disposat a tendir una mà. Serà al Teatre-Auditori.

El Centre Juvenil acollirà els dies 14 i 15 de maig l’Escape Room “Centro Penitenciario de Arkham. El Manicomio”, a partir de les 17 hores, amb torns de mitja hora i amb grups limitats per complir amb la normativa COVID. Per això, la regidora Silvia Verdú aconsella a la joventut de 10 a 16 anys que contacte quan abans amb el Centre Cultural (telèfon 965478329) o per Whatsapp en el 653844124. L’activitat té un preu de 5 euros per grup i als tres que realitzen l’activitat en el menor temps se’ls tornarà el preu de la inscripció.

Per últim, dilluns 24 i dimarts 25 estan previstos els tallers ”Sembrar futuro, venciendo el miedo”, dirigits a Primària. Es portaran a terme als col·legis San Antón i Santa Catalina. La regidora ha explicat que es tracta d’una activitat coordinada amb els centres educatius. “Després de treballar l’alimentació saludable o els beneficis de la pràctica esportiva, enguany hem volgut fixar l’objectiu en les emocions”, destacava Verdú.

L’alcalde Lázaro Azorín ha recordat l’evolució del que va començar sent una setmana intensa i ara s’ha acabat convertint en una campanya que abasta molts més dies. A més, les activitats estan adaptades a la nova realitat, gràcies al treball coordinat i transversal de les diferents regidories.

Azorín ha animat a practicar esport, recordant cóm l’any passat el confinament ens ho impedia i destacant que és important per a una vida saludable, com també considera importantíssimes estes activitats per treballar les emocions i millorar l’estat d’ànim de les persones.

Per a ell, les xarrades programades s’han de consolidar any rere any, com ja ho estan activitats com la donació de sang, i respecte a les activitats dirigides als escolars del municipi, per a ell no cal tenir cap temor a parlar dels problemes que es tractaran. Sempre es temps de “combatre la intolerància d’unes persones a altres i en esta campanya es parla d’inclusió. Podem ser diferents però encaixem perfectament en esta societat, com així parla l’obra que representarà Taules Teatre, amb missatges d’optimisme i esperança”, comenta l’alcalde, qui ha animat a participar en totes les activitats, destacant que en cas d’haver una alta demanda s’estudiarà la possibilitat de tornar a programar-les.

També ha agraït la col·laboració de les institucions que ajuden a finançar la campanya juntament a l’ajuntament, com són la Diputació d’Alacant i la Generalitat Valenciana.

Azorín confia en que continuen les bones dades d’incidència actuals, sobretot si s’incrementen els percentatges d’aforaments, el que afavorirà que la gent s’anime a inscriure’s i participar.

 

CARTEL CAMPAÑA SALUD, DEPORTE Y JUVENTUD 2021

Per a descarregar-lo en PDF clica ací

Te puede interesar

Ir al contenido