Poesia i bona música en la primera vegada que el Pinós acull les Nits d’Estellés

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias

Poesia i bona música en la primera vegada que el Pinós acull les Nits d’Estellés

Hui dissabte, el Parc de Santa Caterina ha viscut una magnífica vesprada-nit de poesia, música i amor per la cultura, amb motiu de la celebració de l’anomenada “Nit Estellésada”, que és com han volgut titular enguany els actes de les Nits d’Estellés de les Valls del Vinalopó, que per primera vegada s’han celebrat al municipi del Pinós, donat que enguany ha sigut el poble que ha acollit la Trobada d’Escoles en Valencià.

L’esdeveniment, organitzat per la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó – Escola Valenciana, en col·laboració amb altres col·lectius del territori, ha servit per homenatjar al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés i s’ha iniciat amb un recital poètic col·lectiu, a través de l’obra “Mural del País Valencià”.

En representació de l’Ajuntament del Pinós han estat presents les regidores Silvia Verdú i María José Moya.

Els actes han comptat amb un presentador d’excepció, que a més és veí del barri, el director de cinema Fran Ruvira, qui ha defensat el valor de la poesia davant la indiferència, la por, la violència i la incomprensió. També ha parlat de la importància de conservar la memòria del lloc on es troben els nostres orígens com a poble y la gent que ho fa possible, reivindicant la vigència del llegar d’Estellés.

En la lectura de poemes, seleccionats per Empar Tormo, han participat tretze persones representants dels col·lectius que han volgut estar presents en l’esdeveniment, entre ells la regidora de Cultura, Silvia Verdú, i mentrestant el músic pinoser Guillermo Mondéjar ha acompanyat les interpretacions dels versos d’Estellés amb el so del piano.

En acabar, la cantautora Maria Faubel, nascuda a Llíria i amb una bona trajectòria en el món de la música, ha sorprès el públic present amb una selecció de les seues cançons, oferint un concert en què no ha estat a soles, donat que l’ha acompanyada la jove monovera Andrea Jordà amb diferents instruments de percussió.

La vetllada ha continuat amb un sopar comunitari de cabasset, gaudint d’una nit amb una temperatura excel·lent i un bon ambient.

Cal recordar que en els actes d’aquesta Nit d’Estellés hi participaven l’Associació pel Patrimoni Històric i Cultural Cau d’Arrels, ACPV – Casal de Monòver, l’Ateneu Republicà de Petrer, el Rogle de Novelda, Associació d’Amics del Patrimoni Històric i Cultural Xinosa i Centre d’Estudis Locals del Vinalopó (CEL), amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Pinós i la Biblioteca Maxi Banegas i el seu club de lectura.

FOTOS

Te puede interesar