Obertes les inscripcions per al nou taller de Defensa Personal

Fecha:

Categorias: Concejalía igualdad, Destacados, Formación, General, Noticias, Pinoso, SS.SS. e Igualdad

Obertes les inscripcions per al nou taller de Defensa Personal

  • L’activitat, organitzada des de la Regidoria d’Igualtat i subvencionada per Diputació, duplicarà enguany les sessions

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, i Inclòs en les activitats organitzades des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament del Pinós, els dies 22 i 29 d’octubre i 5 i 12 de novembre tindrà lloc una nova edició del taller de defensa personal, impartit per Pablo Tomás Sánchez, policia i cinturó Negre 4t donen de la Federació Espanyola de Lluita / Mestre nacional Nivell 4.

Per a Laura Martínez, coordinadora de Serveis Socials, el taller es durà a terme de manera gratuïta, gràcies a la subvenció concedida per la Diputació d’Alacant a la Regidoria d’Igualtat, que permet afrontar la totalitat de la despesa d’este projecte.

Segons comenta Pablo Tomás, es tracta d’un taller Krav Maga, sistema de combat creat i desenvolupat per a ús pràctic en situacions de risc real, en el qual les dones que s’inscriguen aprendran a fer ús d’eines i consells que els ajudaran a previndre situacions de violència contra elles, així com eixir airoses d’estes. No fa falta tindre cap iniciació, perquè es durà a terme una exposició de les situacions i una presa de contacte per a transmetre unes nocions bàsiques que ajuden les dones a mitigar eixa sensació d’inseguretat que s’ha instal·lat en la societat. “En haver augmentat exponencialment els casos d’agressions, estos tallers són idonis aprendre com defensar-se a casa, en el treball o en altres llocs on puguen ser objecte d’agressió”, comenta Pablo.

La primera de les quatre sessions serà teòrica, com a introducció. Les següents culminaran amb una pràctica simulada de situacions reals, en la qual li acompanyarà una companya del cos policial, i aconsella a les dones que participen acudir amb la roba i complements que usen de manera quotidiana, perquè sàpiguen com reaccionar en cas de patir una agressió, una estirada o l’intent de robatori del mòbil, per posar alguns exemples.

Laura Martínez recorda que les sessions es desenvoluparan de 10 a 13 hores en les instal·lacions esportives municipals, ja que en el taller també col·labora la Regidoria d’Esports.

Les inscripcions (indicant nom, cognoms i telèfon de contacte) han de realitzar-se amb antelació en el Departament de Serveis Socials, a través de l’Email ssociales@pinoso.org o en el telèfon 966970250 Ext. 8.

Te puede interesar

Ir al contenido