L’òpera bufa “El tutor burlat” captiva el públic pinoser gràcies a Les Arts Volant

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Concejalía Cultura y juventud, Noticias

L’òpera bufa “El tutor burlat” captiva el públic pinoser gràcies a Les Arts Volant

Esta nit, El Pinós ha pogut gaudir d’un espectacle magnífic y bona música amb l’òpera ‘El tutor burlat’, que s’ha representat al parking de l’Ajuntament de la mà de ‘Les Arts Volant’, en una producció del Palau de les Arts Reina Sofía que està recorrent bona part de la geografia valenciana aprofitant que estem en estiu i es pot actuar a l’aire lliure.

Per a això, l’escenari viatger ha fet parada al Pinós per acollir esta òpera bufa d’autor valencià, Vicente Martín i Soler, magníficament interpretada per cantants del Centre de Perfeccionament acompanyats al piano.

En la presència d’este espectacle operístic hui al Pinós ha tingut molt a vore l’alcalde Lázaro Azorín, qui va mostrar gran interés en que el seu municipi entrara en la gira estiuenca de Les Arts Volant, fent totes les gestions necessàries per a que fora una realitat que el Pinós acollira un espectacle d’estes característiques.

Respecte a l’òpera ‘El tutor burlat’, narra una història amable, jovial i fresca, que evoluciona des de la crítica vetlada a les fèrries normes socials establides a mitjan segle XVIII cap a la defensa de la llibertat i l’amor per damunt de la convenció i la conveniència, alhora que exposa el nou posicionament social de la dona en els anys previs a la Revolució Francesa.

El cavaller Don Lelio confessa al seu criat Anselmo el seu amor per Violante, pupil·la del seu amic Fabrizio, qui anhela casar-se amb ella pels seus diners, tot i que ella el menysprea. Don Lelio sol·licita cortejar-la i Fabrizio accedeix de mala gana. Violante presumeix de no creure en l’amor, fins que es troba amb Pippo, un pastor ric oriünd del seu poble.

Els tres homes, cadascú per la seua banda, despleguen una sèrie d’intrigues, gelosia i enganys per a conquistar a la xica.

Finalment, surt la flama entre Pippo i Violante, els quals, amb l’ajuda de Menica -la filla del tutor- se les componen per a donar una lliçó als altres dos pretendents. Tots es reuneixen al final i canten al triomf de l’amor.

El públic ha tornat a casa encantat d’haver assistit a l’acte, que a més era gratuït.

‘Les Arts Volant’ és un projecte de difusió cultural de Les Arts pensat per arribar a diferents municipis amb un camió que es converteix en un escenari i una qualitat tècnica que res ha d’envejar a les sales tradicionals. Un gran esforç per apropar el món de l’òpera i les seues trames apassionades i plenes de música, drama i comèdia, al veinat dels municipis que visita, como hui ha segut el cas del Pinós.

Recordar que fa un any va haver-se de suspendre la representació prevista al Pinós perquè el mateix dia que havien d’actuar al Pinós es van donar casos de covid en part de l’elenc de cantants, però enguany sí que ha segut possible.

Te puede interesar

Ir al contenido