Literatura infatil i juvenil: una mirada de gènere, per la professora de la Universitat d’Alacant Anna Esteve

Fecha:

Categorias: Biblioteca Maxi Banegas, Concejalía Cultura y juventud, Noticias

Literatura infatil i juvenil: una mirada de gènere, per la professora de la Universitat d’Alacant Anna Esteve

Ahir finalitzava el nou projecte en el qual s’ha embarcat la Biblioteca Pública Municipal Maxi Banegas, “Juguem a contar contes… i els capgirem des d’una visió de gènere”, amb l’objectiu de fer arribar a la població que la igualtat de gènere pot ser una realitat, així com transmetre valors. Aquest projecte, ha estat promogut per la plataforma “El Pinós contra la violència de gènere” i l’associació Cau d’arrels, l’associació pel Patrimoni Cultural i Històric i la Universitat d’Alacant, amb la col•laboració de la Regidoria de Cultura i Joventut.
En les últimes setmanes s’han celebrat diversos tallers destinats a xiquets i adults on s’ha treballat amb contes clàssics, rondalles i noves publicacions que tenen en compte la coeducació, de manera didàctica i dinàmica.
Per a la cloenda s’ha comptat amb l’experiència de la professora del departament de Filologia Catalana i Vicedegana de Qualitat i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant, Anna Esteve, que a més, és especialista en literatura infantil i juvenil, qui ha ofert la conferència “Literatura infantil i juvenil: una mirada de gènere”. Per a Anna “la literatura és un reflex de la societat que transmet estereotips, trencar amb aquests cànons ajuda a la consolidació de les identitats “.
La conferència s’ha dividit en dos blocs: el primer s’ha basat en una reflexió bàsica per oferir una panoràmica de la literatura infantil i juvenil amb transmissió de valors, documentada amb articles i programes de ràdio on mostren realitats lliures de prejudicis. Per a la segona part, ha ofert una selecció particular de lectures per reflexionar, fruit de la seua professió i gust personal.
La presentació i cloenda de la conferència ha comptat amb la presència de l’arxivera municipal, Clara Pérez i la Regidora de Cultura i Joventut, Silvia Verdú, totes dues han coincidit en que l’experiència ha estat enriquidora, de manera que el proper any tornaran a repetir amb nous continguts.
A més, el tancament d’aquest projecte ha coincidit amb l’inici de les activitats programades per la Regidoria d’Igualtat amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, per això l’edil de l’àrea, Elisa Santiago, també ha estat recolzant la conferència.

Galería de FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido