L’elaboració de les pastes pinoseres protagonitzen l’exposició de la Font del Cànter

Fecha:

Categorias: General, Noticias, participación Ciudadana, patrimonio, Pinoso

L’elaboració de les pastes pinoseres protagonitzen l’exposició de la Font del Cànter

La gastronomia és un dels emblemes del Pinós, les pastes casolanes típiques del municipi transcendeixen fronteres i des de la Regidoria de Patrimoni han volgut fer un xicotet homenatge a totes aquelles persones que al llarg dels anys han fet possible que hui dia siguen un dels nostres signes d’identitat.

Fem pastes?? és el nom de l’exposició que la Font del Cànter acull, una mostra de com ha canviat el treball en els obradors a través de fotografies d’antany, motles i utensilis de cuina que van utilitzar a les cases i forns tradicionals per a la rebosteria i l’elaboració de les pastes casolanes, els ingredients bàsics com la farina, els ous, ametles…, també podem trobar llibres de receptes, draps, fonts antigues on es col·locaven les pastes sobre una taula per a la degustació de les mateixes que també s’ha tractat de representar a mode de xicotet saló amb un joc de cafè, unes estovalles o premsa antiga. També trobem alguna curiositat com un quadre de Tomás Leal fet amb la tècnica del puntillisme en el qual es pot apreciar la publicitat de la pastisseria de Marián.

L’edil de l’àrea, César Pérez ha volgut agrair la implicació de l’arxivera municipal Clara Pérez i la col·laboració dels diferents forns i obradors, així com particulars que han cedit part del material exposat per a poder realitzar esta exposició i mostra del que és l’elaboració de les pastes típiques del Pinós.

Te puede interesar

Ir al contenido