L’alumnat que acaba enguany l’ESO protagonitza la primera vesprada de graduacions a l’IES del Pinós

Fecha:

Categorias: Noticias

L’alumnat que acaba enguany l’ESO protagonitza la primera vesprada de graduacions a l’IES del Pinós

  • L’acte ha inclòs un emotiu homenatge a la professora Elena Yáñez per la seua jubilació

 

L’últim centre educatiu del Pinós en celebrar l’acomiadament de curs i l’arribada de les vacances d’estiu és l’IES José Marhuenda Prats, que hui dimarts, 25 de juny, ha viscut la seua primera vesprada de graduacions.

Ha sigut una gala molt emotiva i carregada de sorpreses per a l’alumnat que enguany ha finalitzat el seu pas per la Educació Secundària Obligatòria (ESO), i per això han lluit les seues millors gales per anar a recollir les orles i diplomes que han rebut, de mans dels tutors i tutores, la cap d’estudis Pilar López i el director, Miguel Ángel Oliver.

La cerimònia ha comptat amb una nombrosa presència de familiars de l’alumnat, que no ha volgut faltar a este moment tan especial. També destacar la presència de les regidores Silvia Verdú i Elisa Santiago.

A més, Marilyn Swinnen (veu) i Lucía Carrillo (piano), alumnes del centre, han ambientat l’acte amb música en directe, interpretant dues cançons que han sigut creades amb intel·ligència artificial pel professor d’Educació Física, Evaristo Brotons, igual que la de la sorpresa final, la del ball preparat per l’alumnat que hui es graduava.

Els presentadors i presentadores de l’acte, Dani Fusco, Nadia Llobregat i Érika Aldeguer, han cedit la paraula a les diverses persones que han pujat a l’escenari per valorar el curs 2023-2024 i compartir nombroses anècdotes viscudes al llarg de tots estos mesos i els quatre cursos de l’ESO.

Així ho han fet primer representants de l’alumnat, oferint una descripció detallada de cada professor o professora i tot el que han aportat a la seua formació, així com un agraïment al suport de les famílies.

Abans que la paraula la prengueren els tutors i tutores, Dani Fusco ha volgut trencar el ritme de l’acte i posar una nota simpàtica cridant a l’escenari a un representant de l’alumnat, altre del professorat i altre de les famílies per fer una espècie de concurs que ha fet riure el públic.

El professorat que ha exercit les tutories ha tornat els elogis que els havia dedicat l’alumnat, a qui li han aconsellat que aprofiten be la nova etapa que tenen per davant per continuar formant-se i aconseguir fer realitat els seus objectius i somnis.

L’acte ha inclòs un moment molt emotiu, quan la professora Carmen Albert s’ha encarregat d’homenatjar a Elena Yáñez Pérez per la seua merescuda jubilació, després d’haver segut professora de valencià a l’IES del Pinós des de setembre de 1997. A Això s’han de sumar els anys que va ser mestra de primària i els que va estar en els inicis de l’escola municipal de persones adultes, junt a amigues mestres com Pilar Canicio, qui també ha dirigit unes paraules de felicitació.

També han tingut paraules d’agraïment per a Elena Yáñez membres del departament de Valencià, ex alumnes, així com de tres assessors del Servei d’Educació Plurilingüe de la Direcció General d’Ordenació Educativa i Política Lingüística de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, que han recordat els dos anys que Elena va ser assessora per a la implantació del programa d’immersió lingüística en col·legis i instituts de la nostra comarca i de la Vega Baixa. A més, ha col·liderat el Programa d’Innovació Educativa Respira 21 que s’està aplicant amb l’alumnat de 1º d’ESO des de fa quatre cursos, començant precisament amb el que hui s’ha graduat, així com va impulsar els intercanvis internacionals de l’IES José Marhuenda Prats amb instituts de Noruega i els Països Baixos. Ara, per a ella comença una vida més relaxada, com li han desitjat totes les persones que han pujat a l’escenari, on s’ha col·locat un gran panell amb les paraules “Elena la Mestra”.

La regidora d’Educació, Silvia Verdú, ha felicitat Elena per la seua jubilació i a l’alumnat que hui s’ha graduat li ha desitjat que continuen progressant en el seu procés d’aprenentatge.

Per la seua banda, el director del centre, Miguel Ángel Oliver, ha valorat positivament el pas de l’alumnat per l’educació secundària obligatòria, abans de dona pas al moment més esperat per alumnes i famílies.

A més de lliurar les graduacions a l’alumnat que acaba l’ESO i el curs pròxim triarà entre seguir estudis de Batxillerat al centre o cursar cicles formatius a altres llocs, l’acte també ha servit per destacar que enguany han aconseguit matrícules d’honor Iris Ruvira García, Sara Pagán Albert, Alejandra Carrillo Abad, Sergio Mora Selva, Neizan Sáez Sánchez i Nuria Pérez Canicio.

Les mencions honorífiques han segut per a Sara Pagán García, Daniel Fusco Salar, Abril Sáez Férriz, Alejandra Carrillo Abad i Carlos Giménez Val.

La festa ha conclòs amb el ball preparat per l’alumnat recent graduat i la tradicional foto de família per a recordar este dia.

FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido