L’alcalde sol·licita que l’institut del Pinós compte amb un nou cicle formatiu d’Enologia i Olis

Fecha:

Categorias: Concejalía Agricultura, Concejalía Educación, Noticias

L’alcalde sol·licita que l’institut del Pinós compte amb un nou cicle formatiu d’Enologia i Olis

Hui ha visitat el Pinós Manuel Gomicia Giménez, director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, qui ha mantingut una reunió amb les autoritats locals i ha visitat l’institut José Marhuenda Prats, on actualment s’imparteix el cicle formatiu d’Electricitat i Electrònica.

L’alcalde Lázaro Azorín i l’edil d’Educació, Silvia Verdú, li han sol·licitat que el centre educatiu incremente la seua oferta docent amb la incorporació d’un nou cicle formatiu de grau mitjà, d’Indústries Agroalimentàries, especialitzat en Enologia i Olis, donada la importància que tenen tots dos oficis i cultius en el nostre territori.

Després de la reunió s’ha cursat visita al Centre d’Interpretació Casa del Marbre i del Vi tal de visitar les exposicions, posant especial atenció a la zona dedicada al vi. L’estada del director general al Pinós s’ha tancat en l’Institut “José Marhuenda Prats”, amb una visita als terrenys on es podrien situar les aules que acullen els mòduls d’aquests cicles formatius d’FP, acompanyats pel director del centre, Miguel àngel Oliver i al vicedirector Nazario Rico. Oliver s’ha mostrat il·lusionat davant la possible creació d’este cicle de grau mitjà d’indústries agroalimentàries. Per a ell, “és molt important per al poble del Pinós i per això necessitem la unió de totes les institucions i les indústries de la localitat”.

 

La regidora d’Educació i Agricultura, Silvia Verdú, comparteix la il·lusió dels directius de l’institut i ha assegurat que: “ens trobem en una primera fase d’estudi i viabilitat del projecte per tal de poder realitzar el cicle formatiu de vi i oli. Som conscients que hem de reunir una sèrie de requisits d’espai i infraestructures i per això hem d’estudiar-ho per a que estiga en el Pla Edificant 2021. De fet, estem preparant sol·licitar una aula de FPPI, perquè tinguen més espai, i hem d’adaptar este projecte al de cicle formatiu”.

Per a ella, “dins de la prudència, en l’ajuntament ens posarem a treballar amb tots els esforços per aconseguir que estos cicles formatius es puguen realitzar en la nostra localitat”. És important a nivell educatiu, de mobilitat i, el més destacat, insisteix Verdú “és que som un poble agrícola, amb matèria primera i fàbriques d’elaboració. Hem de potenciar allò que és nostre i els joves s’han d’especialitzar a treballar en allò que tenen al seu voltant com és l’agricultura”.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, pensa que “el dia de hui pot marcar un abans i un després al nostre poble en matèria d’educació, i davant tot al territori, perquè és eminentment agrícola, l’agricultura sempre ha segut un referent. Sempre hem valorat a les generacions que han treballat per a poder traure allò que ens identifica, els nostres vins, els nostres olis, la nostra ametla, i és importantíssim que l’educació i el territori tinguen una vinculació directa”.

Per això, s’està treballant per a que la formació professional estiga lligada a la realitat dels territoris. Com destaca l’alcalde, “El Pinós és el major productor de vins de la província d’Alacant, també tenim les nostres almàsseres. Aleshores, quin millor lloc per poder fer un treball de camp que l’espai on realment es produeix tota la producció agrícola anual?. Veurem com es desenvolupa per a que les persones que volem formar per al futur i tinguen el seu treball en l’agricultura, siguen uns especialistes que hagen treballat in situ, com es fa ara mateixa a Requena”.

L’alcalde recorda que “El Pinós sempre ha apostat per tindre cicles formatius, però volíem fer-ho per algo que puguera tindre una continuïtat. El que s’haurà de fer és una gran inversió econòmica d’infraestructura. Després el que hem de tindre, com deia el mateix director general, és el suport de l’ajuntament i comptar a més amb la bona relació que tenim amb els cellers i les almàsseres, perquè seran també part dels llocs de la formació dels futurs treballadors i especialistes a l’agricultura”.

El director general, Manuel Gomicia, ha explicat que “des de la direcció general tenim la intenció que la Formació Professional puga arribar a la majoria de les comarques de la Comunitat Valenciana i dins d’este projecte general, estem valorant la possibilitat de que la comarca on es troba el Pinós dispose d’una nova oferta de formació professional. Hem valorat, junt a l’alcalde, diferents possibilitats de cicles formatius i farem un informe per a intentar que el Pinós torne a tindre esta tipus de formació.  Encara que no hi ha una decisió ferma, sí que hi ha la voluntat que estiga al voltant d’un sector econòmic vital per a la localitat i la comarca, l’agricultura, en particular amb el sector de l’oli i el vi, perquè pensem que la formació professional ha d’estar al costat de les empreses”.

El director general ha agraït la predisposició il·lusionant que li han transmès des de l’ajuntament i l’institut. “Quan tens a les institucions amb ganes d’ajudar a l’administració autonòmica per a organitzar una bona formació professional, segur que eixirà be. En breu prendrem una decisió i notificarem la futura oferta de formació professional, que passarà per una construcció dins el Pla Edificant, que tenim la intenció que siga en un termini mig, quant abans possible”, ha comentat Manuel Gomicia.

El Cicle Formatiu Grau Mitjà d’Olis d’Oliva i Vins, que ja s’imparteix en la localitat valenciana de Requena, prepara a l’alumnat per a superar les proves lliures d’FP obtenint formació teòrica i pràctica, a partir de la qual tenen la possibilitat d’obtindre la qualificació que els permetrà desenvolupar una carrera professional com a tècnics titulats en la matèria.

 

Te puede interesar

Ir al contenido