L’ALCALDE LÁZARO AZORÍN ANUNCIA QUE SOLICITARÀ A LA GENERALITAT UN PLA D’EMERGÈNCIA DAVANT EL RISC D’INUNDACIONS

Fecha:

Categorias: Concejalía Mantenimiento y orden urbano, Noticias

L’ALCALDE LÁZARO AZORÍN ANUNCIA QUE SOLICITARÀ A LA GENERALITAT UN PLA D’EMERGÈNCIA DAVANT EL RISC D’INUNDACIONS

En les últimes setmanes, sobretot després de l’episodi de pluges torrencials del passat 16 d’agost, l’Ajuntament del Pinós ha dut a terme diverses reunions de seguretat i està treballant en coordinació de la Generalitat en la realització d’una anàlisi i l’estudi del context del nostre poble, per tal de detectar les deficiències que provoquen que es produisquen inundacions i danys al casc urbà del Pinós. Per això, el consistori va a sol·licitar poder desenvolupar el pla d’inundacions juntament amb la Generalitat Valenciana.

Per a l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, “el poble no ha de suportar aquest nerviosisme i ansietat cada vegada que hi ha unes pluges. De fet, des que vam prendre possessió a l’ajuntament hem estat treballant en un projecte per a la llera del Badén de Rico Lucas. Però hem de treballar també amb la ciutadania, que ha de conèixer quines són les realitats que provoquen aquestes situacions: el propi “badén”, les tres rambles que desemboquen en ell i el tema de les aigües residuals i les aigües de pluja, ja que conflueixen en una mateixa canalització i això no ha de ser així”.

Segons comenta l’alcalde, “el poble del Pinós ha de conèixer per què estan succeint aquests fets quan plou. A partir de ja volem treballar juntament amb la Generalitat Valenciana, els directors i secretaris autonòmics, per a redactar els projectes necessaris i sol·licitar a la Generalitat la seua implicació. És important treballar en aquesta línia d’actuacions, ja que el canvi que estem vivint en tot el que afecta la meteorologia es tradueix en que cada vegada es produeixen més episodis de pluges torrencials en poc espai de temps, i per això hem d’intentar evitar majors incidents”.

 

Te puede interesar