La XEMV-FVMP celebrarà el Dia Mundial de la Ràdio, a Alacant, posant l’accent en el paper de servei públic i essencial desenvolupat durant la pandèmia

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Concejalía MCM, Noticias

La XEMV-FVMP celebrarà el Dia Mundial de la Ràdio, a Alacant, posant l’accent en el paper de servei públic i essencial desenvolupat durant la pandèmia

Les ràdios locals del territori autonòmic posen punt final a la Setmana de la Ràdio organitzada -per la Generalitat Valenciana, este dissabte 12 de febrer, a Sant Vicent del Raspeig

La Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV), col·lectiu abrigat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) té tot llest per a celebrar el Dia Mundial de la Ràdio, que el pròxim dissabte 12 de febrer es trasllada a la plaça d’Espanya de Sant Vicent del Raspeig d’Alacant. Fidels al lema de la UNESCO per a este Dia Mundial de la ràdio de 2022 i que ha empoderat el mitjà per la confiança que genera i la seua qualitat i per ser el de major consum, eixim al carrer amb una triple finalitat; commemorar la fita, eixir al carrer per a mostrar el caràcter vertebrador i compromès amb el municipalisme de les ràdios públiques i per subratllar el paper essencial i servei públic, que han desenvolupat a les seues estacions de ràdio durant la pandèmia. En tercer lloc, per celebrar amb el poble amfitrió els 15 anys de la seua emissora municipal al costat dels seus professionals i la seua ciutadania, motiu pel qual serà l’alcalde d’esta localitat Jesús Villar qui obrirà la jornada commemorativa en companyia dels representants del Consell que acudiran a la festa de les ones d’àmbit local.

És precisament la Generalitat, la FVMP i la XEMV les entitats públiques coordinadores del viatge de les ràdios de titularitat pública cap a Alacant. En total, 35 emissores municipals visibilitzaran el seu esperit vertebrador, de proximitat i de servei públic el Dia Mundial de la Ràdio, oferint un programa especial de dos hores de durada, que es podrà seguir des de la plaça del poble alacantí i via reproducció en línia per les xarxes socials de les mateixes ràdios locals així com dels seus respectius Ajuntaments, propietaris de les llicències de ràdio públiques.

Les ràdios públiques del territori autonòmic posen punt final a la Setmana de la Ràdio organitzada -per la Generalitat Valenciana, dissabte 12 de febrer. Es pot assenyalar que les emissores municipals seran les encarregades de colofó final a la Setmana de la ràdio, organitzada per la Direcció General de Relacions Informatives de la Generalitat Valenciana que dirigeix Pere Rostoll i que, durant estos cincs dies, promou programes de diferents estacions de ràdio, en directe, arreu de tot el territori.

FOTUR amenitza la jornada

La festa de la ràdio s’obrirà a les 11:00 hores de la mà de la Federació d’Oci i Turisme de la Comunitat Valenciana (FOTUR) i del seu president Víctor Pérez, qui juntament amb Salva Gómez- DJ i col·laborador de Ràdio Sol Albal i del programa “El Rall” de la XEMV-FVMP- amenitzaran l’arribada dels protagonistes i participants de la jornada. I amb música, entorn de les 14:00 hores, es tancarà el programa especial a càrrec d’un grup musical alacantí.

100 programes de sinergies amb À punt, a través d’ “El Rall”

Hui la XEMV viu una jornada especial fent 100 programes des que el passat 20 de setembre començava esta nova aventura radiofònica del programa “El Rall”, on la informació de proximitat i els municipis són els principals protagonismes. Un projecte que després de quatre anys, ha vist canviat el seu format i periodicitat per a acostar-nos més a les realitats que ens envolten, un programa de sinergies compartides entre À punt i la XEMV-FVMP, conduït per les periodistes Helena Montaner i Clara Castelló.

L’efemèride s’ha celebrat hui amb un programa especial que ha comptat amb la participació del director general d’À punt Mèdia d’Alfred Costa, del secretari general de la FVMP, Vicent Gil, la coordinadora de la XEMV Pilar Moreno, els quals s’han congratulat per l’èxit de l’espai que radica, fonamentalment, en la bona sintonia, en les sinergies compartides i fruit del treball de totes les parts per contribuir a la vertebració i la reconeixement dels professionals, les veus i projectes que completen el programa de ràdio.

Al llarg d’este centenar de programes diaris, l’espai produït per la XEMV-FVMP i que s’emet en À punt Ràdio ha visitat quasi 150 pobles de tota la geografia valenciana, s’ha endinsat en les històries de les persones que els habiten i les iniciatives exemplars que, cada jornada, arriben des de tots els punts del territori autonòmic.

Novament esta iniciativa radiofònica pública mancomunada mostra la filosofia de les entitats que la fan possible, amb una clara aposta per les persones, les iniciatives que ajuden a millorar la vida del veïnat i que, en definitiva, “els fan més lliures i feliços”, ha subratllat Pilar Moreno.

Te puede interesar

Ir al contenido