La Trobada d’Escoles reuneix a més de 70 entitats de la comarca

Fecha:

Categorias: Educación, General, Noticias

La Trobada d’Escoles reuneix a més de 70 entitats de la comarca

Monòver acollia diumenge passat la XXVI Trobada d’Escoles en Valencià de les Valls del Vinalopó on van participar més de 70 entitats de la comarca, entre elles els centres educatius CEIP San Antón, CEIP Santa Catalina i l’IES José Marhuenda Prats., així com els Nanos i Gegants del Pinós, el tio Guerra i la tia Pera.

Sota el lema “Fem poble, parlem valencià”, van voler reivindicar l’activisme per la llengua i posar el focus en les persones que en el seu dia a dia utilitzen el valencià la mantenen viva la llengua.

Una festa en la qual es reuneixen les escoles, instituts i famílies de la comarca en un dia de convivència que inclou concentració, cercaviles, esmorzar, tallers en els quals realitzar diferents activitats, exposicions, rutes i exhibicions com la de pilota valenciana.

En representació de l’Ajuntament del Pinós van acudir l’alcalde, Lázaro Azorín juntament amb l’edil d’Educació, Silvia Verdú, que van realitzar una visita als diferents estands on es trobaven els tres centres del Pinós. Des de l’organització tots dos van arreplegar un detall per la seua col·laboració i implicació.

Silvia Verdú afirmava: ”és important que els representants polítics siguem presents en les reivindicacions de la nostra llengua no sols a les escoles sinó en les administracions públiques, ja que forma part del nostre patrimoni. I per això hem de continuar treballant perquè no es perda el valencià”. L’edil també ha volgut agrair la participació a la Trobada dels centres educatius del Pinós.

L’Alguenya acollirà la propera edició de la Trobada d’Escoles Valencianes el proper any.

FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido