La Rondalla-Coral “Monte de la Sal” va portar les nadales de la comarca al Festival que la Federació de Folklore va celebrar a València

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias

La Rondalla-Coral “Monte de la Sal” va portar les nadales de la comarca al Festival que la Federació de Folklore va celebrar a València

  • Les regidores Neus Ochoa i Lourdes Yáñez van acompañar la coral pinosera en la seua estança al Cap i Casal.

La música tradicional nadalenca del Pinós, de la mà de la Rondalla Coral “Monte de la Sal”, va estar present el diumenge al XXIV Festival de Canço Popular Nadalenca que cada any es celebra a la ciutat de València, organitzat per la Federació Valenciana, organitzat per la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, i que enguany va tenir lloc al Monestir de Sant Miquel dels Reis, en lloc del Palau de la Música, on ha estat portant-se a terme en els últims anys.

Amb l’expedició pinosera van viatjar també les regidores Neus Ochoa i Lourdes Yáñez, compartint amb ells tota la jornada.

En un escenari magnífic, presidit pel gran retaule del temple de l’històric monestir (hui seu de la Biblioteca Valenciana), un total de sis agrupacions musicals de terres valencianes van mostrar la riqueza de la cultura popular lligada al Nadal.

La representació alacantina va estar a càrrec de la Rondalla Coral “Monte de la Sal”, dirigida per Vicente Hernández, interpretant les peces: “Pajaritos de Belén”, de Maxencio García; “La Pandereta”, popular de l’Alguenya; i “Nadal és Nadal”, amb lletra i música del propi Vicente Hernández.

L’acte va concloure amb els membres de totes les agrupacions corals unint les seues veus per interpretar la cançò tradicional “Nyo Maria”.

Te puede interesar