La propera setmana comencen les III Jornades Coeduca ‘Canviem la Mirada’

Fecha:

Categorias: Concejalía igualdad, Concejalía SS.SS. e Igualdad

La propera setmana comencen les III Jornades Coeduca ‘Canviem la Mirada’

  • La primera sessió será el 14 d’abril a Monòver i la quarta tindrà lloc al Pinós a mitjans de maig.
  • Les inscripcions per al personal docent encara están obertes i les sessions es podran seguir on-line, a través de la plataforma online Webex.

Per tercer any consecutiu, la regidoría d’Igualtat participa en les Jornades COEDUCA Canviem la Mirada, organitzades des del CEFIRE D’Elda i que compten amb la col·laboració dels ajuntaments de Petrer, Elda, Monòver, Villena i el Pinós, municipis que acolliran les cinc sessions previstes. La primera serà el proper dimecres 14 d’abril a Monòver, que comptarà amb la intervenció de Natividad Fajardo, directora del Pla Director de Coeducació de la Conselleria d’ Educació, i dues ponències a càrreg d’Aida Carrillo García, directora del Centre CARES, família i adolescència d’Elx, i Andrés González Bellido, director del Programa TEI (Barcelona).

Els objectius de les Jornades són promoure la coordinació en el camp de la igualtat i la convivència entre els Ajuntaments, Educació i la comunitat educativa en general, per aconseguir que els centres educatius i la societat en general siguen transmissors d’una forma de vida lliure de violència de tot tipus.

S’abordaran conjuntament temàtiques importants per a detectar i actuar davant de situacions de violència educativa i de gènere, per a poder coneixer pràctiques coeducatives innovadores i diferents temàtiques de perspectiva de gènere que poden ser aplicades per tota la comunitat educativa.

Les cinc sessions previstes enguany per CEFIRE Elda es celebraran entre el 14 d’abril i el 19 de maig, per les vesprades de 17:30 a 20:00 hores, i es podran seguir online.

La que tindrà lloc al Pinós serà el 12 de maig. Inclourà una ponència de l’educadora social Marina Marroquí, activista i supervivent de violència de gènere que té una gran experiència i porta molt temps parlant i realitzant tallers sobre aquesta matèria en instituts de tot el país, i es tancarà amb una taula redona sobre el paper dels coordinadors d’igualtat i convivència (CIC), amb la participació de la mestra pinosera Toñi Perea.

Per a l’edil María José Moya, “amb aquestes xarrades volem continuar formant i sensibilitzant a la comunitat educativa, docents i famílies, i tractar d’aconseguir la plena igualtat de gènere”.

El professorat pot inscriure’s per mitjà de la plataforma digital de CEFIRE i les famílies ho podran fer conforme es publiquen els cartells anunciant cada jornada, on s’indicarà el link o enllaç a través del que es podrà accedir a la retransmissió en línia o l’aforament màxim en el cas de poder desenvolupar també l’activitat de manera presencial.

canviem la mirada. PROGRAMA JORNADA

Te puede interesar

Ir al contenido