La pedra seca protagonitza la nova exposició de la Font del Cànter

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias, Pag. Turismo

La pedra seca protagonitza la nova exposició de la Font del Cànter

Estás en: Inicio | La pedra seca protagonitza la nova exposició de la Font del Cànter

La pedra seca protagonitza la nova exposició de la Font del Cànter

Hui dilluns s’ha inaugurat a l’espai expositiu de la Font del Cànter una exposició que promociona la celebració, del 18 al 20 d’octubre de la X Trobada Pedra Seca, que tindrà lloc a la nostra localitat.

Ha segut inaugurada este migdia per l’alcalde Lázaro Azorín, juntament amb les regidores de Protocol, Inma Brotons, Cultura, Silvia Verdú, les tècniques d’arxiu, Clara Pérez, i de desenvolupament local, Eva Jara, membres de l’Associació “Iguals i Sense Traves”, la cap d’estudis del CEIP San Antón i el riber jubilat Juanito Albert, qui ha aportat molta informació i coneixements de l’ofici al que va dedicar molts anys.

En l’exposició s’ha reproduït un tram de riba de pedra en sec, recordant la seua tècnica d’elaboració, que des de fa quasi un any és Patrimoni de la Humanitat, i es completa amb instrumental que s’usava, fotografies antigues.

També es poden veure diverses maquetes de “cucos” i estructures de pedra elaborades en diferents tècniques per escolars i per els usuaris dels tallers de l’Associació “Iguals i Sense Traves”.

L’exposició anuncia la celebració de la trobada, que inclourà ponències i taules redones sobre la pedra seca i els elements arquitectònics més característics, visites guiades a la zona de “cucos” o a les pedreres del Coto, a més d’altres moltes activitats complementàries.

El programa es pot consultar al web oficial: https://trobadapedraseca.es

FOTOS

Te puede interesar