LA NOSTRA LLENGUA MÉS CURIOSA A TRAVÉS DEL LLIBRE “ELS PARLARS VALENCIANS”

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias

LA NOSTRA LLENGUA MÉS CURIOSA A TRAVÉS DEL LLIBRE “ELS PARLARS VALENCIANS”

Aquest divendres 31 de maig i al Centre Cultural “El Pinós” s’ha portat a terme la presentació d’un nou llibre “Els parlars valencians” carregat de curiositats i d’història sobre la nostra llengua valenciana que ha tingut referències sobre la parla dels pinosers.

L’obra ha estat escrita pels professors de la Universitat d’Alacant Vicent Beltran i Carles Segura, que han estat presents en l’acte al costat de Empar Tormos, professora de valencià i membre de la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó i ha comptat amb la presentació de l’edil de Cultura, Silvia Verdú. La edil, a banda de donar la benvinguda als autors, ha agraït públicament  a la tècnic d’Arxiu, Clara Pérez,  per treballar conjuntament amb Imma Garrigós per aquesta presentació siga una realitat al nostre municipi i sobre tot en aquest edifiqui que promou la cultura i s’ha mostrat “Agraïda per vore la sala plena per l’amor per la llengua i l’amistat de totes les persones”.

Els Parlars Valencians descriu la riquesa lingüística que presenta la nostra comunitat  a partir d’estudis i d’un meritori treball de camp amb enquestes dialectològiques a informants de més de 250 localitats de la geografia valenciana, mestres, escriptors, periodistes i altres profesionals.

Els treballs que han donat lloc a aquest llibre han estat mereixedors del Premi IEC de Lexicografia i Onomàstica Joan Coromines 2017.

 

IMATGES

Te puede interesar